På tisdag firar vi 120 år av stolthet, historia och tradition
Publicerad: 2022-02-19
Den 22 februari är för alltid ett speciellt datum för oss SSK-are. Det är dagen när Södertälje Sportklubb bildades. På tisdag firar vi den tillsammans och hyllar en av våra största - Kjell Svensson.

Södertälje Sportklubb 120 år

Den 22 februari kommer för alltid vara ett datum som betyder mycket för oss SSK-are. Den 22 februari 1902 var dagen vi bildades och nu på tisdag är det imponerande 120 år sedan. Till en början var det inte hockey man sysslade med utan Södertälje Sportklubb startades i syfte att få en stadig punkt kring idrotten i Södertälje där ishockeyn introducerades lite senare. Till en början var det bland annat gymnastik, fotboll och dragkamp man höll på med och först år 1925 blev ishockeyn en del av Södertälje Sportklubb.

Premiärmatchen i ishockey spelades mot Karlbergs BK i klass II A den 2 februari 1925. SSK vann med 1-0, segermålet inslaget av "Jompa" Nilsson. Premiäruppställning: Gunnar Thorberg - Calle Abrahamsson, Henry Johansson - Johnny Johansson, John "Jompa" Nilsson, Erik Abrahamsson. Avbytare Filip "Filla" Wetterholm.

Sedan dess har mycket vatten runnit under broarna och sedan första matchen 1925 har sju flaggor hissats upp i taket som en symbol för SM-gulden som bärgats genom åren.

120 år är en siffra värd att fira och ett tillfälle för oss att minnas tillbaka på alla fantastiska strunder vi haft tillsammans, för de är många. Vi har 120 år att stolthet, kultur och tradition och från och med idag till på tisdag kommer vi att minnas tillbaka på några av höjdpunkterna vi fått uppleva genom åren. Vi har nog alla våra egna minnen från händelserna som kommer lyftas fram närmsta dagarna.

Kjell Svensson - För evigt nummer 1

Den 22 februari spelar vi hemma i Scaniarinken mot Vita Hästen och självklart hoppas vi att få fira 120-årsdagen med så många SSK-are som möjligt. Dessutom ska en riktig SSK-legendar hyllas - #1 Kjell Svensson ska få sin tröja i taken och från och med tisdag kommer ingen annan få spela i SSK-tröjan med #1 på ryggen. Låt oss ge honom den hyllning och uppskattning han verkligen förtjänar. Kvällen till ära kostar samtliga biljetter till matchen endast 120 kr. Låt oss fira tillsammans.

Södertälje Sportklubb