Seger mot Kallhäll
Publicerad: 2021-11-25
Seger trots i överlag ett sämre spel

Vi gör en riktigt bra första period mot Kallhäll borta. Den höga pressen ger utdelning direkt när Amanda Eriksson gör mål i första bytet. Vi fortsätter att spela bra i anfallszon, många fina kombinationer och Kallhäll hänger inte alls med. 4-0 efter första perioden som kunde varit mer.

Det visar sig som så många gånger tidigare att det är svårt att fortsätta spela bra när ledningen är stor. Vi släpper lite onödigt in 2 mål i denna perioden som slutar 2-2 en eloge till Kallhäll som bjuder upp till motstånd.

Vi försöker tagga till inför sista men perioden blir lite sönder ryckt med utvisningar åt båda håll.

Kul att vi gör mål i både numerärt överläge och numerärt underläge. Det tar vi med oss. Den sista perioden slutar 1-2. Det blir till slut vinst med 3-8.

Sarah/Robban är inte nöjda med mer än första 20 min av matchen. Samtidigt är det ett styrkebesked och positivt att vi vinner stort trots att spelet inte är lysande.

Nu laddar vi för sista grundseriematchen på söndag hemma mot obesegrade Hammarby.

Sedan väntar topp 4 serie där Almtuna, Hammarby Haninge och vi är kvalificerade.

Målskyttar för kvällen: #21 Julija Blazinsek, #19 Amanda Eriksson, #17 Denice Håkansson, #29 Kajsa Wallin, #15 Isabella Horvat och #12 Mirey Saado.

Kallhäll - Södertälje 3-8 (0-4, 2-2, 1-2)

Skott:20-62 (7-20, 5-23, 8-19)

Utvisningar: Kallhäll 6 x 2 minuter, Södertälje 2 x 2 minuter