Seger efter straffar i Uppsala
Publicerad: 2021-10-13
Det blev en väldigt spännande tillställning i Uppsala ikväll. En match där vi hade mycket av spelet men effektiviteten i avsluten gjorde att matchen höll på att glida oss ur händerna tills Hjelm prickskjuter in kvitteringspucken med 1:27 kvar av matchen. När det var dags för straffar visade Anton Heikkinen vad han är bäst på och sköt extrapoängen med hem till Södertälje.

Det blev onödigt spännande i kvällens match mot Almtuna där vi till slut kan vinna matchen på straffar vilket gör att vi vänder hem till Södertälje med två poäng, men vägen dit var något brokig denna onsdagskväll. Det skapas en del chanser för att kunna ta ledningen redan i den första perioden men Almtuna står upp bra och släpper inte till något extra. I SSK-målet hittade vi åter Fredrik Bergvik mellan stolparna. Det dröjer till 21:03 av matchen innan hemmalaget kan peta in matchens första puck. Ett resultat som kanske inte helt spelgade matchbilden. Därefter fortsätter vi trycka på och Brett Pollock visar skills när han håller kvar pucken i offensivzon och genom ett par klubbor till slut hamnar hos Albert Sjöberg som i en trasslig situation framför kassen kan kvittera. Återigen lika när vi går till pausvila.

I matchens tredje period ger vi Sebastian Benker för mycket utrymme vilket han tar till vara på och ger Almtuna åter ledningen i matchen. Därefter ska vi få bevittna ett par ramträffar och en kvitteringspuck är inte långt borta. Men klockan tickar och ju längre perioden går så ser det allt mer ut som att Almtuna ska knipa alla tre poängen, men med 1:27 kvar av matchen tar Andreas Hjelm saken i egna händer. Från blå prickskjuter han in 2-2 och det var nog många på isen och hemma i tv-soffan som andades ut en aning. I overtime står Fredrik Bergvik för en viktig aktion när han räddar ett friläge och tar matchen till straffar. Där kan han tillsammans med Anton Heikkinen se till att bonuspoängen hamnar hos SSK. Viktiga poäng.

Almtuna - Södertälje 2–3 (0–0, 1–1, 1–1, 0-0)

Första perioden:

Andra perioden: 1-0 (21.03) Andreas Söderberg (Sebastian Benker, Viktor Hertzberg), 1-1 (23.35) Albert Sjöberg (Felix Olsson, Erik Ullman)

Tredje perioden: 2-1 (43.43) Sebastian Benker (Viktor Hertzberg, Jacob Svensson), 2-2 (58.33) Andreas Hjelm