Förutsättningarna inför morgondagens match mot BIK

19 februari 2021 12:37

På lördag väntar en tuff bortamatch för Sportklubben. För motståndet står BIK Karlskoga, alltså 2an som tar emot 4an i tabellen. Det är två lag med blandade resultat den senaste tiden, som nu är ute efter viktiga poäng när grundserien närmar sig sitt slut.


BIK - SSK, lördag 15:00

BIK Karlskoga hade innan söndagens vinst mot Vita Hästen fyra raka förluster, men det ska också tilläggas att man innan dess hade vunnit åtta raka matcher. SSK har istället en lite mer blandad resultatrad som på senaste tio matcherna innehåller tre vinster efter ordinarie tid, tre vinster efter övertid, samt tre förluster. Lagen har båda gjort 29 mål de senaste tio matcherna.

I mötena mellan lagen så vann BIK årets första match med 4-0 men därefter tog SSK två jämna vinster med 4-2 respektive 4-3. I dessa två senaste mötena har det varit väldigt mycket känslor inblandade som har resulterat i mycket utvisningsminuter åt båda hållen. En viktig faktor i matchen kan därför bli powerplay som har varit ett av Sportklubbens stora vapen i år, där man just nu ligger tvåa i serien med fina 26,79%. Samtidigt som BIK är seriens näst bästa lag i boxplay vilket gör att det är upplagt för en intressant kamp i numerärt över/underläge.

Hemmalaget har en förstakedja i storform där forwarden Linus Karlsson har tre mål och tre assist under februari. Kedjekamraten Henrik Björklund har en liknande produktion med fem poäng under samma tidsperiod. Hos SSK är den offensiva produktionen desto jämnare den senaste tiden, där den enda som sticker ut lite från mängden är Ludwig Blomstrand med sina fem poäng de senaste tre matcherna. Värd att nämna är även nyförvärvet Anton Blomberg som gjort fyra poäng sedan återkomsten, trots återhållsamt med speltid.

En bortaseger skulle innebära att SSK minskar gapet i tabellen fram till motståndarna till endast fyra poäng, med en match mindre spelad. Men att ta tre poäng i Karlskoga har inte varit särskilt vanligt förekommande under årets säsong då BIK endast har förlorat fyra av 22 matcher under ordinarie tid i Nobelhallen.