Magnus Bogren blir ny huvudtränare i SSK
Publicerad: 2022-04-13
I måndags kunde vi presentera ny sportchef i form av Emil Georgsson och redan idag har vi glädjen att kunna presentera Magnus Bogren som ny huvudtränare för SSK:s herrlag. Kontraktet gäller från och med 1 maj och sträcker sig över tre år.

I måndags kunde vi presentera Emil Georgsson som ny sportchef i Södertälje Sportklubb och redan idag kan vi med glädje presentera ytterligare en viktig pusselbit inför den kommande säsongen – Magnus Bogren är klar som ny huvudtränare och kommer nu tillsammans med sportchef Georgsson sätta sin prägel på herrlaget.

– Magnus är en strukturerad och erfaren tränare som kan den här ligan bra. I honom får vi en driven ledare som är bra på att bygga grupper. Det ska bli otroligt spännande och roligt att få jobba tillsammans med Magnus, säger Emil Georgsson.

Magnus kommer som bekant från en tre år lång sejour i Tingsryd och har dessförinnan arbetat i Rögle och en sväng i Danmark, men hockeyresan började en gång i skånska Jonstorp.

– Min hockeykarriär startade en gång i tiden i en liten förenings som heter Jonstorp och fortsatte därifrån till Rögle fram tills att jag var 20 men där tog min spelarkarriär slut pga skador. Efter det ska har jag i stort sett varit tränare på olika nivåer. I Rögle har jag gått från ungdom, junior hela vägen upp till a-lag. Sen var jag även en sväng till Danmark där jag jobbade både som tränare och sportchef två säsonger innan jag tog över Tingsryd 2019.

Det har nu hunnit gå några veckor sedan säsongen med Tingsryd tog slut efter att Mora knep kvartsfinalplatsen. Hur har tankarna gått därefter och hur kommer det sig att det blev SSK?

– Vi har haft en del diskussioner och jag har funderat en hel del på vad jag vill framåt. Tingsryd hörde ju av sig redan innan jul för att se var jag stod någonstans men jag kände att allt var väldigt intensivt där och då och ville ta det lite lugnt och avvakta till efter säsongen eftersom jag inte riktigt visste vilken väg jag skulle ta. Anders Eldebrink och jag känner varandra sedan tidigare och vi har haft kontakt till och från under säsongen. Sen var det ju när säsongen tog slut som det satte fart på riktigt. Då tog jag beslutet att inte vara kvar i Tingsryd och sedan dess har vi haft en ganska snabb process. SSK lockar så är det ju bara, det är för mig en stor och spännande förening med höga ambitioner. En klubb med mycket historik och fina förutsättningar som jag känner att jag vill vara en del av. Även om denna säsong inte gick så bra sportsligt för herrlaget så är SSK en klubb som ska vara med och slåss i toppen. Det är det som lockar.

Tillsammans med Georgsson ska han nu sätta sin egen prägel på SSK:s herrlag. Vad är viktigt i det arbetet?

– Först och främst så är det första gången som jag ska jobba med Emil så vi måste ju sätta oss ner tillsammans och prata igenom exakt hur vi tänker oss detta. Lyssna igenom om hur det har varit senaste åren i klubben. Jag tycker det är viktigt att bilda sig en uppfattning om hur saker och ting har fungerat och hur man har jobbat. Sen ska vi givetvis se över truppen och hur vi vill forma den framöver. Jag har ju min bild och Emil sin bild så där handlar det om att vi tillsammans ska få till en synkad vision. Hur ska vi spela, hur vill vi uppfattas? Det är viktiga frågor som vi kommer sätta den närmsta tiden.

Vilken typ av hockey vill du spela?

– Jag gillar ju en offensiv hockey med bra fart men jag kommer givetvis inte tumma på defensiven. Vi ska ha en stabil defensiv, det är själva grunden för att kunna bygga vidare. De lag jag bygger där sätter vi det hårda jobbet främst, det jobbet som ska göras varje dag vid träning och vid match. Sen vill jag att vi har en miljö som är utvecklingsbar där spelare ska komma och kunna utvecklas och ta kliv i sina karriärer och som människor. Jag vill jobba med spelare och ledare som vill vara med och utveckla det vi håller på med. Som vill vara med och påverka och ta ansvar.

Vad tar du med dig från tidigare erfarenheter?

– Jag har framför allt varit väldigt noga med vilken typ av spelare vi plockat in till Tingsryd, att de passar in i sättet vi vill spela. Att man vill någonting och vill framåt. Jag vill inte ha in spelare till SSK som bara lockas av att det är en större klubb utan man ska verkligen komma för att man vill bli bättre. Att man vill göra sig själv och laget bättre är något jag tryckt enormt mycket på i Tingsryd. Jag vill skapa en miljö där man ska se möjligheter och vilja ta kliv. Vi ska ha in karaktärer som förstår vart vi vill och som är beredda att lägga ner det jobbet som krävs för att ta sig dit.

Kontraktet är skrivet på tre år med start 1 maj.

Södertälje Sportklubb