NEDSLÄPP: Inför AIK-SSK

16 januari 2020 18:18

Imorgon är det dags att inta Hovet för säsongens tredje match mot Stockholmarna!


Imorgon är det dags för oss att inta Hovet gör andra gången den här säsongen. AIK bjuder in till årets gratismatch så vi kan vänta oss ett kokande Hovet. Vi hopppas på lika bra tryck från SSK-klacken som sist!

Igår spelade vi också på bortaplan men mot Björklöven. En match som tränaren Dennis Bozic skulle summera såhär:

  • Vi hade pratat om innan att ska vi kunna ta poäng där uppe måste vi vara mer konsekventa än dem ute på banan. Trots att vi fick tuffast möjliga start (insläppt mål innan första minuten av matchen var spelad) så tycker jag att det är starkt av gruppen att mata på. Vi tar oss tillbaka in i matchen och gör det stundtals riktigt bra. Sista perioden blir de för tuffa.

Skadeläget just nu är tufft vilket i sin tur gör det svårt att få kontinuitet:

  • Vi söker hela tiden efter kontinuitet men just nu är det omöjligt (pga skador). Vi har en kedja som levererar poäng just nu match efter match men tvingas hela tiden till att kasta om i truppen vilket gör det hela lite svårare.

Under gårdagens match drabbades Hugo av en tacking i den tredje perioden:

  • Vi kan inte ge besked idag kring om Hugo spelar matchen imorgon. Han fick en redig smäll en tackling mot huvudet, en sen tackling såna som vi vill få bort ute på isen. Han kommer till värmningen imorgon och först då kan vi ta ett beslut ifall han kan spela matchen eller ej.

Imorgon väntar AIK borta. AIK som haft en tuff säsong såhär långt, men imorgon är det andra förutsättninger:

  • Imrgon spelar tabbelplaceringar ingen roll. De kommer spela inför en fullsatt hemma-arena och det kommer att bli krig om varje meter ute på isen. Imorgon vill jag se att vi spelar mer konsekvent ute på banan. Vi behöver vinna fler närkamper. Sen tror jag att starten kommer bli oerhört viktig. Om vi pratar speldetaljer så blir det viktigt för oss att inte tappa tre forwards i offensiv zon. Vi behöver fungera mer som en enhet, hela femman i samma zon. Vi behöver även se upp med deras djupledsspel, de är väldigt duktiga på att sticka iväg med sina forwards.

Läget i laget: Alexander Falk, Lucas Carlsson, Christopher Bengtsson, Sebastian Bengtsson & Sebastian Höglund hittas på skadelistan. Oklart om Hugo Gustafsson kommer till spel.