Nicklas Grossmann klar för SSK – kontrakteras för tre år

2 augusti 2017 17:53

Den defensive NHL-rutinerade backen Nicklas Grossmann är tillbaka i SSK. Han och klubben har kommit överens om ett kontrakt över tre år.

– Det känns jättekul! Spännande, och mycket känslor på en gång, säger han.


=

Nicklas Grossmann är med sina 193 cm och 105 kilo en defensivt stabil back som är jobbig att möta.

– Som spelare har väl lite mitt signum varit i alla år att jag är en defensivt lagd back. Jag briljerar inte med så mycket häftiga dragningar och mycket mål, men försöker sköta defensiven bra och vara jobbig att spela mot. Det är så jag varit framgångsrik i karriären i NHL, det är det som har fungerat och det är det jag är bra på. Sedan vill man såklart alltid utvecklas och kunna bidra på andra bitar också, säger Nicklas Grossmann.

Efter tolv år i NHL har 32-åringen från Vagnhärad nu alltså skrivit på ett kontrakt över tre år med SSK. Tre år som han har stora förväntningar på.

– Utveckling. Det är första ordet som kommer till mig. Både för mig själv – jag förväntar mig att bli bättre varje dag, det är inställningen jag haft i många många år – men även för laget och klubben, att hela tiden utvecklas och ta steg framåt, säger Grossmann som är tydlig med att han inte är i SSK för att varva ner:

– Jag är ärlig mot mig själv, jag kommer inte hålla på och åka runt på halvfart. Så kan jag inte spela heller för att vara bra, så det finns bara ett läge för mig och det är hårt jobb.

I och med värvningen av Nicklas Grossmann stänger SSK även backsidan och har därmed en komplett trupp.

– Vi kommer att låta den åttonde backplatsen vara öppen för juniorer att slåss om. Vi har tillräckligt med rutin i backuppsättningen och även många backar som behöver mycket istid. Samtidigt är det en bra chans för våra juniorer, våra kommande stjärnor ska självklart ha möjligheter att utvecklas i och tillsammans med a-laget, säger klubbdirektör Mats Pernhem.

Se även: SSK-TV: Grossman i SSK för att utveckals - och för att vinna: "Finns bara ett läge, hårt jobb"

Säkra din plats i Scaniarinken - boka ditt säsongskort här!