NEDSLÄPP! Västerås står för motståndet i näst sista träningsmatchen

16 september 2020 19:12

Imorgon är det dags för match i Templet - 19:00 släpps pucken!


Imorgon är det dags för säsongens näst sista träningsmatch innan serien drar igång fredag den 2 oktober. Efter att Västerås fått flera som insjuknat i Covid-19 är laget åter på banan och redo för spel igen.

Torsdagens match mot AIK var en bra övning i special teams men det gäller för oss att anamma de nya direktiven ute på isen.

  • Domarna har ju fått nya direktiv att ta utvisningar för allting, det gäller att vi lär oss och anpassar spelet efter deras regler. Vi kan inte hålla på att slå mot motståndarklubborna utan det gäller att vi har klubborna i isen, vi måste spela efter hur domarna dömer så enkelt är det. Sen är det inte domarna på isen som bestämt några regler utan de kör efter de direktiv de fått. Det kommer att ta lite tid men vi får anpassa spelet efter vad som gäller, säger Falk.

Det gäller att vi fortsätter hålla koncentrationen uppe för att hålla oss fem man på banan.

  • Det kommer säkert lätta lite under säsongens gång men det gäller ju såklart att vi snäppar upp vårt boxplay och powerplay, det kommer bli väldigt viktigt om vi ska vinna matcher. Det är också något som vi kommer lägga ner ännu mer tid på inför seriepremiären. Nu har vi två träningsmatcher kvar (VIK och Väsby) innan det är dags för serien at starta igång och vi kommer att nyttja den spellediga veckan inför premiären hårt med att slipa på detaljer och få vårt spel att se ut så som vi vill att det ska se ut, säger han.

Nichals Falk tycker att det fortfarande finns mycket att jobba på men att spelet börjar sätta sig mer och mer.

  • Jag tycker att AIK-matchen är ett fall framåt men det finns mer att ta av helt klart. Jag tycker att det ser bättre ut mot AIK än vad det gjorde mot Vita Hästen. I 5 mot 5 så tycker jag inte att de är bättre än vad vi är. Vi måste jobba ännu hårdare med hur vi vill spela, det är nu vi ska sätta vårt grundspel och DNA i allt från arbetsmoral till utförande. Det är fortfarande det jag vill se av grabbarna ute på isen. Vi kommer behöva ta ytterligare steg, berättar Falk.

Bailey presenterade sig första matchen mot AIK med att göra mål efter imponerande 28 sekunder, imorgon är det dags för nästa nyförvärv Lukas Vejdemo att göra debut i tröja #44.

  • Blir kul att se Vejdemo i matchsituation, han har varit med oss nu några pass och han är väldigt skicklig. Sen behöver han mer tid så jag tycker inte vi ska ha för höga förväntningar på honom redan imorgon, men han kommer helt klart tillföra mycket även om han inte är helt hundra än, säger han.

Laget presenteras imorgon, men borta från spel pga skada är fortfarande: Lucas Carlsson, Alexander Falk, Christopher Bengtsson och Fredrik Bergvik. Ludwig Blomstrand är fortfarande avstängd.

Matcherna spelas fortfarande tyvärr utan publik man följ matchen här hos: AFTONBLADET KL 19:00!

Missa INTE

Redan kl 17:30 sänder vi live från Scaniarinken när det vankas uppsnack seriestart! Hoppas ni hänger med oss redan då!