Skön seger när vi vände och vann hemma mot Björklöven!
Publicerad: 2021-01-15
Oturligt 0-3 underläge vändes till segersiffrorna 4-3 innan kvällen var slut. Christopher Bengtsson kunde tillslut avgöra matchen på övertid.

En svår men viktig match väntade oss hemma i Scaniarinken denna kalla januarikväll. Gästande Björklöven hade inför kvällens match endast ett par poäng mer än vad vi spelat in så det stod mycket på spel.

Ett spelmässigt lyft från de senaste matcherna och chanserna var många under inledningen av matchen, men istället är det Björklöven som ska spräcka matchnollan och går till pausvila med 0-1 på tavlan. I den andra perioden kommer vi ut starkt och skapar tryck på gästerna även om vi inte riktigt lyckas peta in pucken bakom Mantler. Återigen är det Björklöven som tar tillvara på våra misstag och ökar på till både 0-2 och 0-3 inom loppet av en minut. Tungt men ingenting vi gräver ner oss för utan fortsätter istället att pressa Björklöven, reduceringen kommer sedan när vi får chansen i powerplay. Emil Aronsson är sist på den pucken som styrs in framför kassen. Tillbaka från sjukdom var Emil Alba och det firade han med att reducera ytterligare med bara tre sekunder kvar av perioden.

I den tredje så tar det 4.45 innan Axel Andersson avlossar bössan och bjuder på ett riktigt klassmål. Tre poäng kändes plötsligt inte så långt borta. Matchen ska komma att avslutas med märkliga scener. Ludwig Blomstrand har en puck i mål men eftersom att Björklöven flyttar målburen döms målet bort. Istället är det Christopher Bengtsson som får möjligheten att avgöra på straff - men lyckas inte överlista Mantler. Han tar dock revansch genom att göra det avgörande målet i matchperiod nummer fyra.

Två poäng ikväll och det betyder att vi efter kvällens match står på samma poäng som Björklöven. Toppstriden lever i allra högsta grad. Imorgon väntar träning innan laget rullar norr mot Timrå på söndag!

SSK–Björklöven (0–1, 2-2, 1–0, 1-0) 4-3

Första perioden: 0-1 (3.29) Tyler Vesel ( Daniel Rahimi)

Andra perioden: 0-2(10.43) Karl Johansson 0-3 (11.36) William Eriksson (Adam Plant) 1-3 (13.08) Emil Aronsson (Hugo Gustafsson, Oscar Eriksson) 2-3 (19.57) Emil Alba (Hugo Gustafsson)

Tredje perioden: 3-3( 4.45) Axel Andersson (Christopher Bengtsson)

Övertid: 4-3 (3.55) Christopher Bengtsson (Oscar von Sivers, Ludwig Blomstrand)