NEDSLÄPP: Inför Almtuna - SSK

10 november 2019 18:10

Efter en spelledig vecka är det dags för match igen. Vi inleder redan imorgon på bortais mot Almtuna.


En vecka sedan kallduschen mot MODO, nu är det dags att studsa tillbaka och veckans första match spelas redan imorgon mot Almtuna på bortaplan, matchen startar kl 19.00.

Det har varit en intensiv vecka trots speluppehåll, en vecka som istället inneburit hårdträning och teambuilding. Vi har också två nya tillskott till truppen som anslöt under gårdagen och som hunnit med två träningsdagar med laget såhär långt. Det är Gustav Lindberg och Anton Blomberg som skrivit på säsongen ut för att spela i SSK-tröjan, Gustav kommer att spela med #40 och Anton med #65. Båda spelar forward och Nichlas Falk ser det som positivt att öka konkurrensen i truppen.

  • Vi får in två killar med bra fart ute på isen och som är starka med pucken. Med nytillskott i truppen så ökar konkurrensen vilket är jättebra och båda debuterar redan imorgon, säger Falk.

Man har tagit tillvara på de spellediga dagarna och man har jobbat med att slipa på detaljer och bättra på flåset ute på isen.

  • Vi inledde veckan tufft med mycket fokus på hård grundträning. Både igår och idag har vi har vi jobbat på spelet i försvarszon och vi har skruvat på lite detaljejer gällande presspelet. Vi måste bli noggrannare i spelet med puck och starkare i försvarsspelet, säger Falk.

Imorgon är det dags för första matchen av tre den kommande veckan och Almutuna står för motståndet. Vi har mötts en gång tidigare under säsongen på hemmaplan i Scaniarinken, då stod Almtuna som segrare efter 60 spelade minuter.

  • Det ska bli väldigt roligt att spela match igen och vi har mycket ogjort. Imorgon gäller det för oss att hitta tillbaka till spelet vi hade matcherna innan Karlskrona och Modo, säger Falk.

På skadelistan hittar vi Hugo Gustavsson, Alexander Falk och Sebastian Höglund, resten finns tillgängliga för spel.

Vi spelar hemma på både onsdag och fredag. Köp biljetter till matcherna här:

Kristianstad på onsdag! Tingsryd på fredag!