Nikita Tolopilo klar för spel i SSK

3 maj 2021 14:57

Sportchef Mikael Samuelsson kan idag presentera nästa pusselbit inför den kommande säsongen, ingen mindre än målvakten Nikita Tolopilo. Kontraktet är skrivet över en säsong och han ansluter till resten av truppen i augusti.


NIKITA TOLOPILO KLAR FÖR SPEL I SPORTKLUBBEN

Näst på tur att presenteras är 21-åriga Nikita Tolopilo som tillsammans med Fredrik Bergvik kommer att formera säsongens målvaktspar. Han är nyss fyllda 21 och kommer senast från KHL-klubben Dinamo Minsk och har förutom några framträdanden i KHL även tillhört Dinamo Molodechno. Han har gjort flertalet matcher i juniorlandslaget och kommer till SSK för att utvecklas som spelare. Det kommer bli en hård fight om förstaspaden säsongen 21/22.

– Det känns som en otroligt spännande rekrytering på målvaktssidan och jag ser framemot att få jobba med både honom och Bergvik under kommande säsong. Jag fick i uppdrag av Micke att titta på de KHL-matcher han gjort för att få en inblick i hur han är som spelare och hur han skulle passa in hos oss. Det vi ser i honom är en otrolig utvecklingspotential. Det är en stor och rörlig målvakt, han är 198cm lång och 104 kg tung. Han är ambitiös med en bra reaktionsförmåga. Sen känns det väldigt kul är att han verkligen vill hit för att ta nästa steg. Många spelare i hans sist hade säkert stannat i KHL för att kanske få chansen där men han vill hit och spela och fightas om förstaspaden med Bergvik, det kommer han få göra också för Bergvik har utvecklats enormt sen han kom hit. Jag som målvaktstränare vill ha en situation där vi har två målvakter som verkligen gör allt för att få stå. Jag vill ha en situation där de båda kan varva under säsongen och dela på uppdraget. Både för att orka hela säsongen och för att hålla sig skadefria. Ser man på många lag som går långt så har de två bra målvakter där båda kan komma in och göra skillnad. Nikita kommer hit i augusti men vi har en bra dialog nu när det gäller förberedelserna, säger målvaktstränare Calle Brattenberger.

Nikita ansluter till resten av laget i augusti och kontraktet är skrivet över en säsong.