SSK presenterar ny klubbdirektör

10 september 2019 18:02

SSK meddelar idag att rekryteringen av föreningens nya klubbdirektör är klar. Det är Robert Andersson som tillträder.


SSK har sedan sommaren arbetat med rekryteringen av en ny klubbdirektör och Vi kan idag stolt meddela att den rekryteringen är klar och det blir Robert Andersson, tidigare klubbdirektör för SBBK, som tillträder. Robban är nyss fyllda 50 år, gift med Heléne och har tre barn.

Hur ser du på utmaningen att ta jobbet som klubbdirektör?

  • Jag förväntar mig en oerhört stimulerande utmaning, där jag kommer lära mig massor av nya kollegor, partners, kulturbärare och supportrar i SSK. Men givetvis också en roll där jag kan bidra med mina erfarenheter och styrkor så att klubben utvecklas i rätt riktning och mot våra målsättningar. I det korta perspektivet är det uppenbara att få ytterligare "en man på däck". Många sliter säkert hårt då bemanningen är lite kort för närvarande och fler än jag kommer vara relativt nya i sina roller. I det längre perspektivet blir det att tillsammans med många i klubben bygga en plattform som de sportsliga verksamheterna kan ta avstamp i från.

Hur är du som ledare?

  • Är nog andra bättre på att bedöma men tycker jag är en bra lyssnare och har ett diplomatiskt förhållningssätt för att komma framåt. Leder med exempel och inte genom att peka med hela handen.

Ordförande Christer Åberg och resten av styrelsen är otroligt nöjda med att få Robban ombord.

  • Vi i styrelsen är extremt nöjda med rekryteringen av Robban. Han har före SBBK gedigen erfarenhet som ekonomichef och VD i näringslivet samt administrativ chef på SOK. Han är en teamspelare och ”vinnarskalle” som jag är enormt glad att vi lyckats rekrytera. Robban var styrelsens tydliga förstahandsval och vi är grymt nöjda, säger ordförande Christer Åberg.

När Robban tillträder är ännu inte klart. Längre intervju kommer i veckan.