Förändringar i tränarstaben

6 januari 2022 09:55

Vi kan idag meddela att vi förstärker tränarstaben kring herrlaget och adderar Stefan Gråhns. Stefan kliver av sitt uppdrag som J-20 tränare och kommer tillsammans med Dennis och Jörgen att coacha herrlaget.


Förstärkning i tränarstaben

Några dagar in på det nya året väljer Anders Eldebrink och Rickard Öquist att agera för att stärka upp tränarstaben kring herrlaget. Stefan Gråhns kliver in och gör sin första träning med laget (den del av gruppen som är fortsatt covid-19 negativ) idag.

– Vi befinner oss i ett läge just nu där vi känner att vi behöver agera och därför adderar vi Stefan Gråhns till tränarteamet för att bredda kunskapen och få in energi. Han kliver av sitt J20-uppdrag men där har vi hittat en intern lösning så Grossmann kliver in och stöttar upp Linkan. Det här beslutet är inget mot vare sig Dennis eller Jörgen, det för att bredda. Vi kommer även att ändra ansvarsområden och Stefan kommer in nu och kommer framför allt att coacha forwards. Sen kommer han ha powerplay tillsammans med Jörgen. Jörgen kommer i sin tur att coacha backarna, vilket han har tidigare SHL-erfarenhet av. Dennis kommer vara mer utav en ”playerscoach” och ha fortsatt ansvar för boxplay. Vi fortsätter med delat ledarskap men med tydliga ansvarsområden för varje tränare. Även jag och Anders kommer vara med på ett hörn under matcher och vi kommer ha direktkontakt med Dennis. Vi tror att den här lösningen kan hjälpa oss i det läget som vi befinner oss i nu. Det är ett tufft läge och vi kommer jobba hårt för att utveckla gruppen och klättra i tabellen, finns det sedan möjligheter att förstärka ytterligare så kommer vi agera för att förbättra läget och göra allt vi kan, säger Rickard Öquist.