Wallner och Ciernik skriver A-lagskontrakt

4 januari 2022 11:24

Ytterligare två framtidsnamn klara och vi är glada att kunna signa två spelare från juniorverksamheten.


Wallner och Ciernik stannar till 2023

Under pågående säsong har fler juniorspelare framgångsrikt testat på spel i A-laget, två av dem heter Leon Wallner och Alex Ciernik. Nu står det klart att båda spelarna skriver A-lagskontrakt och stannar i Sportklubben till minst 2023.

Biträdande sportchef Rickard Öquist kommenterar kontraktsskrivningarna följande:

"Vi är glada över att knyta upp och satsa vidare på två spelare från vår egen juniorverksamhet. Både Leon Wallner och Alex Ciernik har tagit steg i rätt riktning och visat framfötterna på seniornivå. Leon har under sina fyra år i föreningen tagit kliv varje år, för att i år etablerat sig som en klok och pålitlig center i vårt A-lag. Alex i sin tur har många egenskaper som är svåra att lära ut med sitt spelsinne och egenskapen att ligga steget före många gånger. Vi ser fram emot att fortsätta jobba och utvecklas tillsammans. Detta är även ett bevis på att vi har en bra fungerande juniorverksamhet som levererar spelare till vårt A-lag."

Leon Wallner har den här säsongen producerat 29 poäng på 24 matcher i J20 och Alex Ciernik har levererat 27 på 26 matcher. Vi ser framemot att fortsatt se båda i SSK-tröjan.