Ledarna i våra juniorlag till kommande säsong
Publicerad: 2023-06-07
Det är en spännande tid vi är mitt uppe i och kring våra juniorlag ser ledarsidan riktigt intressant ut. Nytt för i år är dessutom att Niclas Bergfors är tillbaka i klubben och kliver in som resurs för våra juniorlag.

Junior 23/24

Likt dam och herr är junior i full gång med en tuff försäsong för att stå redo när pucken släpps i höst. På ledarsidan behåller vi några namn samtidigt som vi spetsar till det med nya hungriga förmågor. Nytt för i år är att man plockar in rutin i form av Niclas Bergfors som till en början kommer agera resurs till både J18 och J20.

Bergfors som en gång i tiden startade karriären i SSK har under åren spelat i världens bästa ligor med och mot världens bästa spelare.

– Tanken i praktiken är att Niclas som inte fördelar istid ska kunna lägga fokus på individuell nivå. Föreningen har Niclas till förfogande ett visst antal tillfällen under säsong, men framför allt känns det bra att få in Nichlas erfarenhet och kunnande till våra individer på junior. Nichlas startade själv som junior i SSK och det känns jättebra att han vill vara med och bidra till både J18 och J20 och även till viss del på ungdomscamper som föreningen ansvarar för, säger Dennis Bozic.

– Prioriterat kring ledarrekryteringarna på junior är att det finns ett driv och en vilja att ta sig framåt, dessa ledare är också på en resa. Vi vill ha in folk som driver på utvecklingen och som är intresserade av spelarnas resa och det ser jag definitivt i ledarna ovan, så kombinationen av att ledarna är på en egen resa och att de brinner för spelarnas och föreningens utveckling är det vi eftersökt. Kan vi få en miljö där både ledare och spelare utvecklas så kommer leverans av spelare uppåt över tid och det är det som är målet, förklarar Dennis.

På J20 fortsätter Stefan Gråhns som huvudtränare och vid sin sida kommer han 23/24b ackompanjeras av Kasper Josefsson. Junioransvarig Dennis Bozic beskriver rekryteringen följande.

– Kasper är ung och hungrig med erfarenhet från Västervik där han haft J18 och J20 och även styrt HG-delen. Här kommer han endast vara assisterande i J20 och coacha backarna. Kasper har från förra säsongen även erfarenhet från Västervik där han assisterade Nichlas Falk på hockeyallsvensk nivå. Kasper är duktig att hantera video vilket kommer hjälpa spelarna att använda det på bästa sätt och därmed få till bra feedback som förhoppningsvis kommer att leda till utveckling av både ledare och spelare.

På J18 så kommer Andre Kallenberg ta över som huvudtränare. André kommer assisteras av Jonnas Routsaari.

– André är en ung driven tränare som har gjort ett bra arbete i Almtuna där han även har erfarenhet av intag av spelare som kommer att stärka den delen i organisationen hos oss. André vill framåt och är väldigt engagerad i spelarnas utveckling och har ständigt en väldigt tät dialog med sina spelare, avslutar han.

Målsättning junior

– Nr 1 är att få spelare upp till herrlaget genom bra intag och bra verksamhet.

– Utvecklas taktiskt, fysiskt och tekniskt: både som lagspelare och som individ

– Ha en målsättning om dubbla karriärer.

Målsättning J18 23/24

– J18 Allsvenskan (minst topp 5 innan jul), gå för allt efter jul.

Målsättning J20

– Stödja herrlaget med spelare.

– Slutspel. Gå för allt i slutspel.

Södertälje Sportklubb
HUVUDPARTNERS
CSR-PARTNERS