SSK entledigar Waltin – Falk tar över som huvudtränare

10 oktober 2017 09:40

SSK har beslutat att entlediga Mats Waltin från uppdraget som huvudtränare i SSK. Assisterande tränaren Nichlas Falk tar över huvudansvaret.


– Jag har i dag under morgonen informerat spelarna att Mats Waltin är entledigad från sitt uppdrag som huvudtränare. Det är egentligen två grunder till det. Dels är det såklart uteblivna sportsliga resultat. Vi har inte nått fram till det som vi satt upp som mål och därför behövs det en förändring. Nummer två är att de arbetsmiljömässiga förutsättningarna inte finns för att fullfölja det uppdrag som Mats har haft. Det är också en komponent i mitt beslut, säger Mats Pernhem, klubbdirektör SSK.

Nichlas Falk får J18-coachen Dennis Bozic som assisterande tränare.

Samtidigt har SSK i dagarna inlett ett nytt samarbete med Supporterklubben och föreningen hoppas nu att alla ställer upp för att göra sitt yttersta för att vända förlusttrenden och nå säsongens sportsliga mål som är topp åtta.

– Det är en förutsättning. Vi hade ett bra möte med Supporterklubben. Vi kan konstatera att vi har en del olika synsätt på en del saker. Men vi har också mycket gemensamt. Till exempel är det helt självklart att spelarna kommer att prestera bättre om vi stöttar och hejar. Det hoppas jag vi kan samlas kring för att bryta den här trenden för det lag vi älskar allra mest, säger Mats Pernhem.

Se en längre intervju med Mats Pernhem angående tränarbytet här:

Se även: Välkomna på AW och SSK-match i Scaniarinken på fredag!

Köp din biljett till SSK-Oskarshamn direkt här!

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!