Manfall i truppen - förlust mot Timrå

28 oktober 2020 21:10

Men sju (!) ordinarie spelare borta skulle vi ta oss an Timrå hemma i Scaniarinken. Vi startade bra men två snabba mål från Timrå-lägret satte tonen för resten av matchen.


Med sju(!) spelare på frånvarolistan i form av: Ludwig Blomstrand, Lukas Vejdemo, Samuel Fagemo, Emil Aronsson, Jacob Dahlström, Christopher Bengtsson och Oscar von Sivers stod vi inför en tuff utmaning när Timrå var på besök i Kringelstaden denna onsdagskväll. Det var ett piggt SSK som kom ut de första minuterna i Scaniarinken denna afton efter drygt fyra minuters spel är det Timrå som får kvällens första powerplay efter att vi slarvat med pucken i egen zon. Timrå tar till vara på läget och spelar runt innan Jens Lööke kan sätta dit matchens första puck i öppet mål. Bara 20 sekunder senare utökar bortalaget till 0–2 och även om vi spelar upp oss och får en del chanser är Timrå tajta och släpper ingen puck förbi sig innan första perioden var färdigspelad, skotten efter första var 12–9.

I period nummer två är det fortsatt Timrå som ligger på och går för att utöka ledningen när vi jobbar oss till ett friläge som sedan ej stoppas – ej enligt regelboken och vi tilldöms straff. Nick Olesen – interna poängliga-ledaren – blir det som tar straffen. Försöker överlista TIK-keepern men pucken fastnar på benskyddet. Istället är det Isac Lundeström som minuterna senare utökar till 0 – 3. Ikväll hade vi inte råd att bränna en straff i det läget. Något som vi haft tufft med under inledningen av säsongen. Perioden fortsätter med Timrå-press och mot slutet drar vi på oss ytterligare en utvisning och inleder den tredje perioden i PK.

Vi inleder den tredje perioden med en man mindre på banan och lyckas reda ut situationen och minuten senare är det TIK som åker på en utvisning och vi får chansen i PP. Dock stämmer det inte riktigt för oss ikväll och vi får inte till några riktigt farliga avslut. Det är istället Timrå som lyckas - fyra minuter in i den tredje perioden - utnyttja ännu ett PP genom att göra sitt fjärde mål för kvällen. Timrå blev en för svår nöt att knäcka ikväll. Nya tag på söndag när serieledande Björklöven kommer på besök!

SSK–Timrå 0–4 (0–2, 0–1, 0–1)

Första perioden: 0–1 PP (6.02) Jens Lööke (Albin Lundin, Sebastian Hartmann), 0–2 (6.25) Hugo Reinhardt (Morten Madsen, Jeremy Boyce-Rotevall)

Andra perioden: 0–3 (13.50) Isac Lundeström (Jacob Blomqvist, Marcus Hardegård)

Tredje perioden: 0–4 PP (4.20) Sebastian Hartmann (Albin Lundin, Viktor Lodin)

Skott: 18–36 (12–9, 4–17, 2–10)

Utvisningar: SSK: 6x2 TIK: 3x2, 1x10