Samuelsson kliver åt sidan
Publicerad: 2021-12-13
SSK och sportchefen Mikael Samuelsson har kommit överens om att Samuelsson ska kliva åt sidan och lämna sportchefsrollen i klubben.

SSK och sportchefen Mikael Samuelsson har kommit överens om att Samuelsson ska kliva åt sidan och lämna sportchefsrollen i klubben. Samuelsson har under sin tid arbetat brett och gediget med den sportsliga utvecklingen i många delar av klubben. Vi är mycket tacksamma för den insats han gjort för SSK.

Anders Eldebrink kommer under en övergångsperiod axla rollen som tf sportchef med fullt mandat och fokus på a-laget med Rickard Öquist som biträdande sportchef. Öquist är Europachef för NHL-klubben Dallas Stars, en roll han kommer ha kvar parallellt med uppdraget i SSK.

Målsättningen för den nya sportsliga ledningen blir att i första hand skaffa laget fast mark under fötterna för att därefter sätta nya utmanande mål för avslutningen av säsongen. Parallellt med det har den nya sportsliga ledningen även ett uppdrag att anlägga en grund för att de kommande åren kontinuerligt vara en topp 3 klubb i Hockeyallsvenskan och i god tid bygga en trupp för nästa år som matchar den ambitionen.

SSK har i helgen gjort klart med en högklassig värvning som en fortsättning på arbetet med att förstärka laget. Spelaren kommer presenteras inom de närmaste dagarna. Och arbetet fortsätter med att förstärka truppen.

Kommer intervjuer i våra kanaler under dagen.

Södertälje Sportklubb