Publicerad: 2022-01-16
Det var en minst sagt viktig match idag på bortaplan mot BIK. Ett BIK som kom med åtta raka segrar i ryggen och som är erkänt svårslagna på hemmaplan. Men vi fick se prov på lagmoral och kämpaglöd när vi fick se årets första trea bärgas.

BIK - SSK 0-2

Nytt år och det startade inte alls enligt plan till en början. Covid-smitta i truppen och ett gäng framflyttade matcher vilket innebar att inför kvällens match var det dyrga två veckor sen sist när vi mötte AIK på hemmaplan innan nyår. Det har också hänt en hel del med truppen. Greg Squires och Joseph Berger var redan presenterade men så sent som igår så fick vi glädjande nyheter i form av att Hugo Gustafsson lånas in från Växjö. Och som om inte det var nog så kunde vi imorse meddela att JVM-centern Daniel Ljungman lånas in från Linköping. Med andra ord mycket nytt inför dagens match. Förändringar i såväl backpar som kedjor, i kassen hittade vi Nikita Tolopilo. Just Tolopilo ska få en av huvudrollerna i kvällens match.

Som alltid kan man vänta sig tuffa matcher när man kommer till Nobelhallen och dagens match var inget undantag. Det skapas chanser åt båda håll men det märks att det är två målvakter som är på spelhumör. Hugo tillbaka i SSK och han matchades dagen till ära tillsammans med Pasic och Umicevic och just Hugo visar tidigt prov på sin spelskicklighet och sitt spelsinne över hela banan. Första perioden förblir mållös och likaläge inför andra.

Den andra perioden börjar på samma intensiva sätt med böljande spel från båda lagen. När vi missar i ett passningsmoment är Tolopilo framme och håller oss kvar i matchen. Första utvisningen i perioden drabbar oss med vi löser ut den för att ett par minuter senare få chansen i spel fem mot tre. Dock tar vi inte alls tillvara på den möjligheten utan BIK kan utan större ansträngning hålla oss utanför boxen och även andra perioden slutar utan mål.

Men mål ska komma och det är den hårt arbetande Emil Alba som dagen till ära kamperat ihop med Aronsson och Dahlström, som trycker in 0-1 sex minuter in. Glädjescener på isen och ledning med 14 minuter kvar av matchen. BIK satsar hårt i offensiven men Tolopilo är tät och visar prov på fint spel. Timeout hemmalaget med 2:20 kvar på klockan och spel sex mot fem. En missbedömd passning ger Willman Borvik guldläge att punktera matchen, vilket han tar tillvara på och dundrar in 0-2. Årets första trea säkrad och det här var seger i kategorin "viktiga matcher".

Nästa match spelas på onsdag hemma i Templet mot Tingsryd.