Marcus Eriksson är klar för spel i Sportklubben!
Publicerad: 2023-04-08
Det finns profiler och så finns det profiler. En av de allra mest meriterade allsvenska profiler heter Marcus Eriksson och han är nu klar för att nästa säsong dra på sig SSK-tröjan.

Välkommen till Sportklubben, Marcus Eriksson.

I onsdags kunde vi presentera den första förstärkningen i form av backen Viktor Grahn, idag är det dags för nästa spelare och det är ingen mindre än 37-årige Marcus Eriksson. Eriksson har på 475 HockeyAllsvenska matcher, 364 poäng och dessutom flest assistpoäng genom alla tider i HockeyAllsvenskan. Det är med andra ord både skicklighet och rutin som kliver in i omklädningsrummet i Scaniarinken när laget återsamlas i slutet av april.

Sportchef Georgsson kommenterar värvningen följande.

– Det är såklart en otippad och rolig värvning. Macke behöver väl ingen närmare beskrivning utan är välkänd för de allra flesta. Han är en spelare som trots sin ålder fortsatt levererar på hög allsvensk nivå. Han är och har varit en av de bästa spelarna i både 5 mot 5 och i powerplay över en tioårsperiod nu. Det ska bli väldigt kul att äntligen få ha Macke i sitt eget lag, säger Emil Georgsson.

Kontraktet är skriver över en säsong, vi hälsar Marcus Eriksson varmt välkommen till Sportklubben.

Södertälje Sportklubb