Så påverkas verksamheten av de nya restriktionerna

30 oktober 2020 10:56

Det är inte bara individer, ekonomi och publik på matcherna som viruset attackerar och begränsar, nu ger det sig på rätten till samma verksamhet och förutsättningar för alla i vår förening, killar och tjejer.


Smittspridningen ökar oroväckande i vår region. För att undvika nedstängning av verksamheten har lokala restriktioner införts av FHM och regeringen och som förbundet tolkat. Se bifogad länk till informationsfilm från RF, klicka här för att komma till filmen!

Dessa restriktionerna slår väldigt hårt mot SSKs dam och damjuniorverksamhet som varken får träna på is eller spela matcher de närmaste tre veckorna. Den grupp som alltså helt ska ställas in vad gäller både träningar och matcher är de som är födda 2004 och äldre och inte klassas som "elit" av förbundet, vilket i SSKs verksamhet är SSK dam (DamEttan) och damjuniorer (regional serie).

SSK herr fortsätter som vanligt men med 50 åskådare. J20 och J18 ses som professionell verksamhet och en del av spelarnas yrkesutövning eller utbildning . För J20 innebär det att verksamheten fortsätter som vanligt, för J18 ställs dock alla matcher in men träning kan bedrivas.

Från Hockeyskolan till U16 ställs alla matcher in men träning kan bedrivas på is.

Å ena sidan är man förstås ödmjuk inför expertisen och allvaret i situationen, men å andra sidan känns det väldigt tungt att det slår så hårt mot just damerna i vår verksamhet.

Vi måste nu göra vårt yttersta för att bryta den här utvecklingen så vi kan återvända till ett myllrande Scaniarinken, full av aktivitet och matcher med välfyllda läktare.