SSK-TV: SSK storsatsar på ungdomsverksamheten: ”Alla upp till 16 ska erbjudas plats”

5 september 2017 21:52

Nu går startskottet för Södertälje sportklubbs nya ungdomssatsning. I över ett år har en projektgrupp arbetat för att bland annat skapa en värdegrund, ett likriktat arbetssätt och en Vi-känsla som ska genomsyra hela föreningen.


Kolla in SSK-TV:s reportage från ungdomssatsningens kick off här!

På tisdagskvällen var det dags att sjösätta projektet när mer än 60 ledare inom ungdomsverksamheten samlades för en kick off.

– Vi har en ambition och en vision om att ta hand om alla våra ungdomar. Där måste det finnas en säkerhet och trygghet bland ledarna. Förut vara lagen jollar ute i havet och många körde sitt eget race, nu håvar vi in alla till det stora hangarfartyget SSK, säger SSK:s ungdomsansvarige Lars Hymander.

Ett konkret exempel i värdegrundsarbetet är att alla barn och ungdomar som vill ska erbjudas en plats att spela ishockey i Södertälje Sportklubb upp till U16-nivå. Dessförinnan kommer ingen gallring eller utslagning att ske.

– Det ligger i linje med riksidrottsförbundets riktlinjer och där vill vi ta vårt ansvar också. Det betyder krasst att alla får vara med men vi kommer göra en skiljelinje när vi kommer till U15-nivå. Där går man i ett mer spetsigt spår och ett utvecklingsspår till och med U16, men ingen ska behöva lämna föreningen innan junioråldern, säger Lasse Hymander.

Projektet har alltså pågått i drygt ett år. Nu är det sjösatt – och det är dags att förverkliga visionen genom att gå från ord till handling och ta verksamheten framåt och uppåt. En resa som eldsjälarna i projektet är övertygade om att föreningen kommer klara.

– Det ska bli ett VI i SSK, avslutar Lars Hymander.