NEDSLÄPP: "Det kommer bli till att kriga ute på banan"

23 januari 2020 20:30

Imorgon är det dags för oss att åka till dalarna och möta Mora för en fjärde gång denna säsongen. Tajt tabell där Mora jagar bakom oss så vi kan vänta oss en tuff match på isen imorgon.


Igår blev det förlust hemma i Scaniarinken mot Västervik, 1–3 slutade matchen (varav tredje målet i öppen kasse). Det var en jämn fight där puckarna inte riktigt studsade med oss. Headcoach Nichlas Falk summerar kvällen såhär:

  • Jag tycker att det är en jämn hockeymatch där puckarna studsade emot oss jämfört med vad det har gjort innan. Vi skapade absolut lägen för att göra fler mål än ett den matchen och vann klara målchanser med 16–9. Hade vi haft en normal utdelning borde vi normalt haft goda chanser att vinna en sådan match. Tycker ändå att killarna jobbade på bra. Tycker att vi spelade okej med pucken men vi kan bli lite hetare in mot mål.

Flera som gjorde det bra och skapade chanser, bland annat Hugo Gustafsson och Sebastian Bengtsson som var tillbaka in i truppen.

  • Hugo och Måns och Sebbe hade jättebra fart under grillorna igår. Både Hugo och Sebbe har varit borta och det märktes att de var spelsugna. Jag tycker att de växte in i det mer och mer under matchens gång.

Ett tungt avbräck vad poängkungen Ludwig Blomstrand som inte spelade pga skada, då fick ”Lill-Blomman” (Anton Blomberg) chansen.

  • ”Lill-Blomman” gör det bra. Kommer in i förstakedjan istället för Ludde och det är inte en helt lätt uppgift. Jag tycker att han gör sin bästa match på länge. Han var stark på pucken och hade fart på grejerna igen.

En ljusglimt i skademörkret är att Lucas Carlsson är tillbaka till morgondagens match mot Mora:

  • Yes, Lucas är tillbaka och han kliver in tillsammans med Lill-Bengtsson och Anton Gradin imorgon. Anton spelade sin första match i SSK-tröjan igår och jag tycker han kom in och gjorde det bra. Vi får inte glömma att han fortfarande är junior och under de förutsättningarna tycker jag han gör det helt okej i premiärmatchen. Han skaffar sig ett friläge som han dessvärre bommar men han är där och han skapar lägen, sen tycker jag att han kan bli ännu jobbigare att möta.

Imorgon ställs vi mot jagande Mora som gått bra på slutet.

  • Vi har spelat tajt mot dem tidigare under säsongen och vi ställer in oss på samma sak morgon. Det kommer bli till att kriga ute på banan och ha tålamod.

Läget i laget: På frånvarolistan hittar vi fortsatt Alexander Falk (som väntas vara tillbaka i spel inom en väldigt snar framtid), Christopher Bengtsson (väntas också göra comeback inom närmsta veckorna), Ludwig Blomstrand (dag till dag), Sebastian Höglund.