NEDSLÄPP: "Hockeykrig är vad som kan förväntas"

11 september 2019 17:30

Imorgon spelar vi den sista träningsmatchen innan det är dags för seriepremiär hemma i Scaniarinken den 20 september. Det har blivit dags för returmöte mot Karlskoga och det är nedsläpp kl 19:00 i Nobelhallen imorgon torsdag 12/9.


Vi tog oss ett snack med headcoach Ulf Lundberg inför morgondagens möte.

Uffe vi kommer med Skoda Trophy i ryggen, en turnering där vi till slut knep andra platsen efter en vinst i sista matchen mot AIK. Hur skulle du summera helgen som gick?

  • Vi kommer med tre bra prestationer ger råg i ryggen. Vi vill alltid vinna, men jämna matcher mot båda SHL-lagen är inte så pjåkigt med tanke på de vitt skilda förutsättningarna. I AIK-matchen krävdes mycket både mod och tålamod för att bärga segern. Sådant stärker oss som grupp.

Dryga veckan till det är dags för seriepremiär, vad jobbar ni med på träning just nu?

  • Våra spelmönster med puck är högprioriterade just nu. Vi jobbar med PP & PK förstås, liksom 90%-områdena i båda änden av banan. Samt glädjen mitt uppe i allt, icke att förglömma.

Vi hade en tuff match sist mot Kalskoga, vad kan vi förvänta oss imorgon?

  • Hockeykrig är vad som kan förväntas. Vi behöver vara ruggigt starka på pucken, ha kyliga skallar och hålla oss till vår tydliga struktur. Nobelhallen är ett perfekt ställe för genrep, du får ingenting gratis.

**Och till sist, hur ser läget i laget ut? **

  • Sebastian Höglund och Filip Pilö på skadelistan och Alexander Sahlin är sjuk. Måns Lindbäck är från dag till dag. Sebastian Walfridsson ska jag prata med när han landat ikväll innan beslut fattas kring honom (han har spelat rookie-turnering, Washington Capitals).

_Matchen spelas imorgon torsdag 12 september kl 19:00 i Nobelhallen, matchens sänds hos LT: _ https://www.lt.se/artikel/live-tv-12-9-18-50-bik-karlskoga-ssk