NEDSLÄPP: Inför VIK-SSK

30 september 2019 13:38

Ny veckan och vi startar igång med match direkt, ikväll spelar vi på bortaplan mot Västerås i ABB arena. Fredagens match senast mot Modo bjöd på en rejäl islossning och Ludwig Blomstrand stor för show när han bjöd på hattrick kvällen till ära. Västerås tog även dem tre poäng senast när man besegrade Mora på bortaplan. Ikväll kan vi vänta oss ett Västerås som kommer ut hårt på hemmaplan så det gäller att vi vågar hålla fast vid vårt spel. Filip Pilö gör säsongens första match efter att varit borta från skada.


Ulf Lundberg summerar fredagens match samt berätta om sina tankar inför kvällens drabbning:

Vi spelade efter vårt spelsystem, som vi tränat på sedan 29 juli. Vi hade bra utdelning i PP och höll pucken inom laget. Det jag även tycker att vi ska ta med oss framöver är at vi lyckas stå upp bra när de försöker sig på en anstormning i tredje perioden. Det blev några långa byten i egen zon och man får ju inte längre ta timeout direkt efter icing, men vi lyckan ändå behålla kylan och vara i skottlinje.

Inför kvällens match förväntar jag mig att vi fortsätter vara ödmjuka och håller oss till vår spelidé samt följer matchplanen. Det finns några saker att se upp med hos VIK. Till exempel deras djupledsspel, men även saker som vi kan utnyttja.

Läget i laget: Pilö kliver in som 7e back. I övrigt samma uppställning som sist. Måns fortfarande avstängd och Fagerudd är ej återställd från hjärnskakning.

Nedsläpp: 19:00 Motstånd: Västerås Var: ABB Arena Se matchen: https://www.cmore.se/sport/spel/12496793-vasteras-ik-sodertalje-sk