SSK-TV: Sommarhockey i Scaniarinken – med välmeriterad tränare

11 augusti 2017 11:49

Fortfarande högsommarvärme utomhus, men i Scaniarinken är det full aktiviet. Som brukligt v 32. hålls SSK:s traditionsenliga sommarhockeyskola.


Cirka 150 flickor och pojkar äter, sover och tränar hockey hela veckan under SSK:s sommarhockeyskola.

På isen är det full fokus och full fart. I år är det dessutom en ovanligt välmeriterad tränare som håller i det hela - Jeff Compton som tränat mängder med junior- och ungdomslag i Nordamerika har tagits in som head coach.

– Det är jättekul att vara här! Det är en vacker plats. Klubben är väldigt professionell, väldigt välkomnande och väldigt organiserad. Allt är fantastiskt!

Är det skillnad på att utbilda barn och ungdomar i nordamerika och Sverige?

– Hockey är hockey. Det är samma barn här, samma barn som är lyckliga över att var här och som försöker bli bättre. Det ser likadant ut världen över där jag coachat. Hockey är en underbar sport och folk blir atrraherade av det.

Vad är det viktigaste budskapet till barnen den här veckan?

– Det finns ett par saker. Men det allra viktigaste är utanför isen. Förberedelserna och detaljerna, att lära dem arbeta hårt och lämna sin bekvälighetszon, vilket kommer ge en stor belöning i slutändan.

Två av deltagarna i hockeyskolan är målvakterna Lukas från Salem och Wilmer från Karlstad. De tycker SSK:s sommarhockeyskola är jätterolig, att de lär sig mycket och att de träffar nya kompisar.

Och på frågan om det inte kan bli för mycket hockey när man spelar på sommaren också svarar de bestämt.

–Nej då. Man måste ju värma upp efter vintern...

Se mer från hockeyskolan i klippet här ovan!