Bemström inför morgondagens match mot Västerås

18 augusti 2021 16:48

Två matcher avklarade , en vinst och en förlust. Imorgon är det dags igen och den här gången är det Västerås som kommer på besök.


Försäsongen är i gång på allvar och två matcher av nio är nu avklarade, en vinst och en förlust är facit såhär långt. Gårdagens batalj mot Almtuna slutade 2–4 till Almtuna efter att de gjort sista målet i öppen kasse. Coach Bemström tycker att det finns en hel del som kan bli bättre

– Vi behöver bli snabbare på isen. Vi behöver bli snabbare i händer, fötter och tanke. Igår var vi väldigt långsamma så det är någonting som vi måste förbättra redan till matchen imorgon, att vi gör saker i ett snabbare tempo både med och utan puck. När man har pucken måste man vara aktiv och utan puck behöver vi ha killar som visar vilket spel vi ska ha utan puck och där var vi inte riktigt igår tycker jag. Jag tror vi tänkte för mycket på att göra rätt och att vi istället blev rädda att göra fel. Den tanken måste bort och nummer ett på isen behöver vara att bli mycket mer aktiva, säger Bemström.

Dagens träning gick tålmodigt enligt plan och Bemström poängterar att man känner sig i fas.

– Träningsmässigt följer vi den planen vi har satt upp och tycker hittills att det känns bra, idag hade vi fokus på tid. Att man med puck skapar sig tid och utan puck försöker man ta bort tid. Det tror jag är viktigt för den här gruppen, vi kommer att möta pressande lag som vi kommer behöva ta bort tid ifrån och då måste man känna sig bekväm i det. Idag hade vi i planeringen att träna på spelvändningar och ingångar och då blir det naturligt tid vi jobbar med, säger han.

Två som visade prov på fin kemi under gårkvällen var inte helt otippat radarparet Tobias Lindberg och Colin Smith som hittade varandra fint vid 1-0 målet bland annat.

– Lindberg och Smith har spelat ihop mycket från förra året och det ser man ju, att de är samspelta. Tycker att de stod för en godkänd insats igår men man får inte glömma bort att de kommer från ett bottenlag där de var ledande spelare och nu vill vi vara ett topplag så då behöver man höja kvaliteten i alla momenten. Det som kanske är den största utmaningen är att följa det spel vi vill ha, det är lätt att man går ut och spelar sin egen hockey. Någonstans handlar det om att vinna hockeymatcher i ett lag och det är lika viktigt för dem som för alla andra att tappar man en puck så ska pucken tillbaka och då måste man jobba hårdare än motståndaren, säger Bemström.

Just nu ser vi många långa timmar för laget på is med det har sin förklaring såhär tidigt på säsongen.

– Man försöker sätta vissa saker just nu och det är mycket beteenden det handlar om, vad vi tycker är viktigt som lag. Det är det jag lite menar med att det ibland går för långsamt för att det är mycket att ta in i början och man vill inte göra fel, vi människor funkar ju så att man vill göra rätt. Man blir rädd för att göra fel och det funkar inte när man spelar hockey. Därför är det bra att vi har en del träningsmatcher. Vi är en ny grupp med individer som ska lära känna varandra i, för många, ett nytt spelsystem så det kommer ta tid. Sen vad andra lag håller på med intresserar mig inte så mycket, det viktiga är att vi vet var vi är och vad vi har framför oss att jobba med, säger han.

– En punkt som vi trycker mycket på och som gör att man vinner matcher är att blocka skott och det tycker jag vi sett de första två matcherna nu, det är en viktig del. Det är en grupp som vill göra det vi pratar om och det blir ett stort ansvar för oss ledare också att vi inte blir för stora i det vi pratar om, utan håller oss till lite mindre grejer och istället bli jäkligt bra där, säger Bemström.

Till morgondagens match är Oscar von Sivers tillbaka i laguppställningen.

– Sivers är tillbaka hundra procent, det funkar inte att spela match på den här nivån annars. Ska bli kul att se honom i matchsituation igen. Det är klart att det är kul att se de unga spelarna på backsidan komma in och ta för sig och spela på den här nivån men vi behöver bli mer stabila där bak. Mycket handlar om att vi behöver få till ett stabilt backspel och få upp bra puckar till forwards och mata dem med bra positioner på isen.

En annan som gjorde debut i SSK-tröjan igår var vår nya målvakt Nikita Tolopilo.

– Godkänd insats för honom tycker jag, han får ingen jättelätt match. Jag tror han har nio skott på sig på två perioder så han får en ganska svår match. De lägen han får är hyfsat farliga, något friläge när vi hade powerplay bland annat, säger han.

Imorgon väntar nästa match och det Västerås som kommer på besök.

– Västerås är ju ett av de lagen som satsat lite det kan man ju se, det har man ju följt. Vi kommer nog möta ett lag som går i djupled och med fart, det är jag övertygad om. Det blir en bra värdemätare för oss, säger han.

Ny på isen idag var #39 Brett Pollock som ska få några pass i kroppen innan vi får se honom i en matchsituation.

– Brett gjorde första träningen idag, han landade igår och är lite jetlaggad. Vi ger honom några träningspass och så matchar vi in honom nästa vecka är tanken, avslutar Bemström.

Biljetter

BIljetter till morgondagens match hittar du här.