Med anledning av den allvarliga händelsen efter matchen mot Mora där en SSK-supporter skadades
Publicerad: 2023-03-19
Efter gårdagens match skadades en SSK-supporter utanför Smidjegrav Arena. Personen i fråga mår efter omständigheterna okej och det gäller nu för samtliga supportrar att visa upp en enad front mot våldet.

Med anledning av gårdagens allvarliga händelse

Vi har pratat med SSK-supportern som hälsar att han är hemma och mår bra efter omständigheterna.

Vi har även varit i kontakt med Mora IK som givetvis är lika nedslagna och oroade som vi är över det som hänt och önskar vår supporter ett snabbt tillfrisknande. De gör allt för att bistå Polisen i utredningen.

Det är viktigt att alla hockeyälskare nu sluter upp bakom att den här gärningen faktiskt handlar om en individ som begått ett grovt brott och att detta nu utreds av Polisen och att personen ska lagföras.

Den trygghet som raserats på grund av en persons totala avsaknad av empati och konsekvenstänk får inte leda till att man agerar i affekt och att fler oskyldiga drabbas.

Supportrarna från båda klubbarna måste nu visa upp en enad front mot våldet och manifestera det genom att skapa magisk och het men schysst inramning vid kommande matcher. Detta blir oerhört viktigt för båda klubbarna och svensk ishockey.

Robert Andersson, klubbdirektör SSK

Södertälje Sportklubb