NEDSLÄPP! Inför morgondagens bortamatch mot TIK!
Publicerad: 2020-10-22
Dags för roadtrip norrut där första stoppet är Timrå. Efter gårdagens

Inför gårdagens hemmamatch mot BIK hade revansch att utkräva från senast när vi föll tungt i Nobelhallen. Revansch blev det, två minuter och femton sekunder tog det innan Anton Heikkinen spräckt Karlskogas (tre matcher långa) svit av att inte släppa in mål. Inte nog det så kan Matt Bailey i numerärt underläge kriga till sig pucken och hitta Jacob Dahlström som trycker in 2–0 och utöka ledningen lagom till pausvilan. BIK får in en reduceringspuck i andra men vi lyckas hålla ifrån och vinner till sist matchen med 4–2.

Imorgon är det dags för oss att åter ge oss ut på vägarna för roadtrip norrrut med ett första stopp i Timrå som lyckats skrapa ihop 12 poäng på sex matcher såhär långt, där – inte helt otippat – Jonathan Dalén toppar poängligan med sex mål och sex assist.

Dennis Bozic vill se att man lyckas hålla i spelet över 60 minuter – som senast mot BIK.

• Igår så orkade vi hålla i vårt spel över 60 minuter och det gav utdelning, första gången den här säsongen som vi spelar vårt spel över tre perioder. Till stor del är det för att vi är noga med detaljerna i spelet som vi pratar mycket om dagligen. Vi är noga med att inte ta för långa byten, vi kommer samlade i anfall med mycket fart i ingångarna. Det skapar momentum i matchen. Sen lyckas vi med special teams, där vi faktiskt gör alla målen (ett i PK dessutom). Jag vet att Falken har jobbat hårt det med PP-spelet, igår så flyttar man pucken bra och lyckas dessutom få till en inövad variant tror jag, säger Dennis.

Förutom att målen stod i centrum var en annan viktig ingrediens i gårdagens match det fysiska spelet. BIK kom ut hårt med vi stod upp bra.

• Jag tycker att vi stod upp bra mot dem. De gångerna som BIK tryckte på stod vi upp bra i försvarszon, vi var noga med att hålla vårt positionsspel, säger Dennis.

Imorgon ställs vi alltså inför nästa utmaning när vi ska ta oss an Timrå på bortais.

• Vi kommer, så gott vi kan på bortaplan, fortsätta spela vårt spel och inte fokusera för mycket på hur dem vill spela. Det gäller såklart att jag och Falken är aktiva i vår coaching. Vi vet att de är ett jämnt lag som håller en hög nivå genomgående. Sen gäller det att vi inte stirrar oss blinda för mycket på Jonathan Dahlén. De har ett jämnt lag med hög nivå. Vi vill fortsätta ta steg i vårt spel, säger han.

Imorgon har vi en del förändringar i truppen. Aronsson kommer inte till spel den här helgen men däremot har vi en efterlängtad comeback på # 19 Lucas Carlsson. Även Emil Alba är tillbaka i spel efter två veckors sjukdom och kommer starta som 13:e forward.