Tung förlust i Norrköping
Publicerad: 2022-02-25
Vi hade hoppats på revansch från matchen i Scaniarinken i tisdags, men istället var det Vita Hästen som återigen gick segrande ur kvällens match med siffrorna 4-1.

Vita Hästen - Södertälje 4-1

Viktiga poäng som stod på spel inför kvällens returmöte med Vita Hästen i sluttampen på HockeyAllsvenskan. Lagen möttes i tisdag hemma i Scaniarinken och där vann Vita Hästen med 1-4. Ikväll var det alltså dags för match i Norrköping och tillbaka i laget var viktiga pusselbiten, centern, Matt Marcinew som missat senaste matcherna pga skada. På plats i Norrköping hade vi dessutom ett stort gäng tillresta SSK-supportrar som överröstade hemmafansen redan innan pucksläpp. Kommandot i matchen är det dessvärre hemmalaget som tar och fem minuter in bjuder vi på ett gratisläge efter pucktapp bakom eget mål, 1-0 efter 5:42. Vita Hästen får ytterligare luft under vingarna och 11:19 kommer även 2-0. I en man-man kamp hamnar Dragan Umicevic knä under en Vita Hästen spelare och Umicevic får hjälp av isen. Den, numera, centern hade spelat klart redan innan första perioden var färdigspelad och Hånberg fick pussla ihop nya kedjor.

2-0 när vi startar igång den andra perioden och det är ett lite piggare SSK som kliver ut på isen. Tar oss in i offensiv zon men väl där har man svårt att skapa riktigt farliga lägen. 5:55 in i perioden är det dags för matchens första SSK-powerplay men farligaste läget i det spelmomentet är det SH Vita Hästen som står för. Fortsatt tvåmålsunderläge och med dryga minuten kvar av perioden drar vi på oss ytterligare en tvåa som hemmalaget utnyttjar till att göra 3-0. Trots uppryckning från första förlorar man perioden med 1-0 och tremålsunderläge inför tredje perioden.

En period kvar och något måste förändras ute på isen. Vita Hästen har satts för lite på prov under matchen men istället för att utmana offensivt bjuder vi på ett gratisläge genom att lägga en passning över egen zon som bryts av en spelare i hemmalaget som därefter gör 4-0. Trots att Albert Sjöberg snyggar till siffrorna något genom att göra 4-1 kommer vi inte närmare än så. Tung avslutning på kvällen. Nästa match är spelas även den mot Vita Hästen, på söndag 15:00 i Scaniarinken.