Förlust för J20 borta mot Oskarshamn

25 september 2022 08:41

Ett skadedrabbat J20 jagade revansch under lördagen borta mot Oskarshamn men föll med 2-4.


Period 1: 0-0 SSK kom ut hårt och pressade IKO de inledande minuterna och spenderade mycket tid i anfallszon. Drygt tre minuter in drog Oskarshamn på sig första utvisningen i matchen, det blev ett jätteläge för Adam Hesselvall på en retur men han lyckades inte få en riktigt träff på pucken. Närmare än så blev det inte och IKO klarade av spelet i numerärt underläge. Oskarshamn har lite mer puck efter men det är fortsatt SSK som för matchen. 14 minuter in kommer första SSK-utvisningen. Södertälje fick en kontringsmöjlighet i numerärt underläge när Olle Hilmersson hade ett halvt friläge men Algot Persson i hemmalagets mål räddade med målvaktshandsken. SSK klarade av utvisningen utan några större bekymmer. SSK lyckades inte hitta nätet i den första perioden som blir mållös.

Period 2: 1-1 Oskarshamn fick en bra start på perioden. Drygt två minuter in blev det ett två mot noll läge för hemmalaget som tog ledningen genom Ludwig Stjernberg. IKO hade mer puck efter målet och fem minuter in i andra var det dags för SSK att spela i numerärt underläge igen. Södertälje klarade av utvisningen och Adam Sevcik gjorde några fina ingripanden. Tre minuter senare fick Oskarshamn en till möjlighet i numerärt överläge, hemmalaget var nära att utöka ledningen genom en stolpträff och Sevcik gör en strålande plockhandsräddning i sista sekunden av utvisningen. Direkt efter att SSK hade blivit fulltaliga vann man en tekning i egen zon och kontrade in kvitteringsmålet via Mikael Taylan som avlossade ett skott från en snäv vinkel, elva minuter in i mittperioden. Med åtta minuter kvar var det Södertäljes tur att spela powerplay men man lyckades inte skapa tillräckligt. 1-1 stod det på resultattavlan efter två spelade perioder.

Period 3: 3-1 Oskarshamn kom ut hårt i tredje och Sevcik svarade för en dubbelräddning rätt omgående. Drygt två minuter in tog Oskarshamn ledningen via Alex Vico som slog in en retur i slottet efter ett backskott från Alfred Lundkvist. Kort efter det drog SSK på sig två utvisningar i samma sekvens och två minuter i spel tre mot fem väntade. Man höll emot i 58 sekunder innan Melvin Krause prickade in 3-1 målet. Södertälje klarade av dryga minuten med en man färre efter det. Det dröjde dock bara två minuter ungefär innan det var dags för spel i numerärt underläge igen, med 28 sekunder kvar av utvisningen drog Södertälje på sig ytterligare en utvisning och IKO tog timeout. Hemmalaget utökade ledningen på ett direktskott genom Melvin Krause precis när Södertälje klarat av den första utvisningen, detta ungefär halvvägs in i perioden. SSK får en chans i numerärt överläge med sju och en halv minut kvar och bortalaget lyckades få in en reduceringspuck genom Filip Nordberg som avlossade ett slagskott. Med drygt två minuter kvar tog en SSK timeout och tog samtidigt ut målvakten i ett försök att komma ikapp men Oskarshamn höll undan och vann med 4-2.

J20 har tagit tio poäng under de inledande sex omgång i Nationell Södra.

Mål: 1-0, 22:23, Ludwig Stjernberg (Mio Bubini, Axel Blom). 1-1, 31:04, Mikael Taylan (Wille Laine, William Samuelsson). 2-1, 42:39, Alex Vico (Alfred Lundkvist, Adam Petersson). 3-1, 44:06, Melvin Krause (Leo Halmrast Johansen, Calle Karlsson). 4-1, 48:40, Melvin Krause (Calle Karlsson, Hugo Jonasson). 4-2, 54:23, Filip Nordberg (Alex Ciernik, Olle Hilmersson).

Skott: 35-57 (10-19, 15-19, 10-19)

Utvisningsminuter: 8-36.

Publik: 80 åskådare.

Nästa match för J20 är mot Västerås på bortaplan den 28 september, klockan 19:00.