SSK värvar Västerviks lagkapten – Dan Pettersson klar för två säsonger: ”En rejäl center som drar nytta av sin storlek”

16 april 2018 14:46

SSK har kommit överens med den storväxte centern Dan Pettersson om ett kontrakt på två säsonger.

– Mina förväntningar är att både jag och SSK ska bli bättre, säger han.


Den 25-årige centern har varit en pålitlig poängplockare i Västervik de senaste fyra säsongerna. Nu är han klar för SSK och redo för nästa steg i karriären.

– Det känns jätteroligt och jag ser väldigt mycket fram emot det. Det känns som klubben har påbörjat en resa. De vill ta ett kliv och det vill jag också, säger Pettersson till hemsidan.

Med sina 198 cm och 94 kg tillför han storlek på forwardssidan i SSK.

– Dan är en rejäl center som drar nytta av sin storlek på rätt sätt. Han har bra spel i sig och är mån om att utvecklas ytterligare vilket är viktigt för oss i rekryteringen, säger huvudtränare Ulf Lundberg.

Pettersson har varit lagkapten i Västervik de senaste två säsongerna och beskriver sig själv som en tvåvägscenter som alltid gör sitt för laget.

– Jag jobbar hårt åt båda hållen, är en bra tekare och vill göra mina lagkamrater bättre. Jag är väl ingen mönsterbrytare direkt utan mer en gedigen center. Det ska bli roligt att komma till SSK, lära känna lagkamraterna och träna hårt. Mina förväntningar är att både jag och SSK ska bli bättre med tiden, säger han.

SE ÄVEN: Sebastian Bengtsson tillbaka i SSK - "Jag vill leverera offensivt"