SSK-TV: SSK lyfter upp poängstark junior – Emil Lind kontrakteras för nästa säsong: "En stor ära"

5 april 2019 10:10

Sedan tidigare har juniorerna Filip Pilö, Hugo Gustafsson och Lucas Feuk seniorkontrakt nästa säsong. Nu är det även klart att J20:s lagkapten Emil Lind lyfts upp till a-laget kommande säsong.


20-årige Emil Lind stod för 37 poäng på 36 matcher under den gångna säsongen med J20 som tog sig hela vägen till kvartsfinal i SM. Nu blir det spel i hockeyallsvenskan med a-laget i höst.

– Det känns jättebra och är en stor ära. Nu vill jag köra hårt på sommarfysen och komma väl förberedd till nästa säsong. Min egna målsättning är att spela så mycket som möjligt och för laget så är det väl att vara med och kriga om den där platsen upp mot SHL, säger Lind själv till SSK-TV.

Själv beskriver han sig som en spelare med bra fart och bra skott, men enligt tränarstaben har han även andra stora styrkor.

– Emil är en riktig lagspelare som har varit mycket uppskattad i J20-laget. Han var med oss i a-laget lite grann under denna säsong och vi känner nu att han ska få chansen att slå sig in på riktigt. Han kan både nypa dit puckar och spela fram, men är framförallt nyttig över hela isen och vet att utveckling kommer av hårt arbete varje dag, säger huvudtränare Ulf Lundberg.

Mer fakta om Emil Lind här!

Kolla in SSK-TV:s intervju med Emil Lind här!

Kolla in mer om lagbygget och nyheter från övriga föreningen i dagens livesändning från Studio SSK kl 13.00!