SSK Framtid stöttar SSK dam med 60.000 kr!

7 juni 2020 08:00

Initiativet SSK Framtid kunde tidigare i veckan redovisa vad insamlingen under det gångna året genererat - imponerande 60.000 kr!


SSK framtid är ett initiativ som startades en sommardag 2019 av Jimmy Häggqvist & Peder Lundin med syfte att stötta SSK på olika sätt.

  • Vi kläckte idén tillsammans förra sommaren. Vi satt och spånade på vad vi skulle kunna göra för föreningen i stort. Damlaget kom snabbt på tal och vi tyckte att de behövde få mer uppmärksamhet och sen så var det ingen annat gjort något liknande tidigare. Då kom också idén med att sälja tröjor, säger Peder Lundin.

Tröjförsäljningen gick bra och de nådde snabbt sin målsättning.

  • Först sa vi att det vore kul att komma upp i blygsamma 25,000 kr. Vi var ute och jagade sponsorer för att kunna finansiera inköp av tröjor. Vi fick väldigt fin respons och företag har verkligen klivit in med öppet hjärta när vi kontaktat dem, de har både köpt tröjor och vissa har även stöttat insamlinegn ekonomiskt utan att köpa tröjor, säger Jimmy Häggqvist.

Idag kan vi presentera att året som ni samlat in pengar resulterat i hela 60,000 kr till SSK:s damlag. Hur ser framtiden ut för SSK framtid?

  • Vi sätter punkt idag. Vi är jätteglada att vi lyckats samla ihop så mycket pengar. Sen så får vi se vad vi tar oss an framöver. Vi har en stor facebook-grupp så det finns ett väldigt engagemang som vi måste ta till vara på, säger Peder Lundin.

Fröutom representarter från SSK:s damlag fanns även klubbdirektör Robert Andersson som är väldigt tacksam över insamlingen och engagemanget som finns för klubben.

  • Vi som klubb är väldigt tacksamma för det här initiativet och allt arbete som de har lagt ner för att samala in pengar till tjejerna. Det har möjliggjort saker under säsongen då de hjälpt till med extrapengar till både hyror och bussresor så det har varit guld värt, säger Robert Andersson.

Medlemmar i SSK framtid: Christer Stålgren, Alf Carlsson, Jenny Pousar, Jonas Bogren, Peder Lundin & Jimmy Häggqvist.