Förlust efter övertid
Publicerad: 2021-12-27
Dragan gjorde sin första match efter återkomsten och han bjöds på ett jubel som nog gav många i Scaniarinken gåshud. Dessvärre startade matchen precis så som den inte skulle göra. Troja tog ledningen direkt och resten av matchen blev en jagande kamp.

Södertälje - Troja, 2-3 efter OT

Ikväll var första matchen tillbaka i SSK för Dragan Umicevic och han bjöds på ett ordentligt varmt välkomnande under lineupen. Därefter startade matchen och det blev precis så som det inte skulle bli. Mål Troja efter 1:15 efter en trasslig situation framför mål. Därefter blev det till att jaga. Dragan visade prov på att skillsen absolut finns där och en poäng från hans klubba var inte långt borta.

Fortsatt 0-1 inför den andra och sju minuter in i den andra är det återigen Troja som hittar nätete bakom Bergvik till 0-2. Dryga minuten senare är det dock nyblivne 18-åringen Ludvig Jansson som snyggt sätter reduceringspucken till 1-2 och därmed hopp och energi framåt. 1-2 står sig långt in i den tredje och det ska dröja mot matchens slutminuter innan Gustav Willman Borvik kan göra 2-2. Sällan har väl ett kvitteringsmål känts så skönt.

2-2 står sig efter 60 minuter och det var dags för övertid. Ett snyggt SSK-anfall där pucken sånär hittade in i mål ledde istället till en kontringsmöjlighet och ett friläge för Troja som man förvaltar kyligt. 2-3 blir slutresultatet och veckans två kommande matcher mot AIK kommer att bli väldigt viktiga för att inte halka efter mer i tabellen.