SSK kontrakterar juniorbacken Filip Pilö – klar för två säsonger: ”Ett perfekt upplägg”
Publicerad: 2018-11-20
J20:s back Filip Pilö som spelar tre matcher med SSK:s a-lag under hösten har skrivit på ett seniorkontrakt som gäller denna och nästa säsong. 18-åringen kommer dock i första hand tillhöra J20 till en början.

Tre SSK-matcher i Scaniarinken på sex dagar – säkra SSK-veckan och slå till på ett superförmånligt Black friday-paket!

– Det är extremt stort. SSK är min moderklubb och jag har sprungit här i korridorerna som barn. Det är en dröm säger Filip själv som fortfarande går i gymnasiet och kommer tillhöra J20 i första hand under denna säsong.

– Nu är prio ett J20 för mig i år, får jag chansen i a-laget ska jag göra allt för att ta den. Men prio ett är J20 i år. Sedan kan jag träna mer med a-laget nästa säsong, men kan även spela med J20 eftersom jag har ett år kvar. Det är ett perfekt upplägg, säger Pilö själv vars farfar också spelat i SSK.

Filip Pilö är tvåvägsback med offensiva kvaliteter och Ulf Lundberg ser stor potential i 18-åringen.

– Han har en ödmjuk kaxighet. Han är väldigt mogen och ödmjuk, men han siktar högt och tog för sig när han kom in och spelade före uppehållet. Han har också förståelse för utbildningsstegen och mixen med spel i J20 och träning och spel i a-lag. Det är jätteroligt och jag hoppas även att det skickar signaler till övriga i organisationen att chansen finns, säger tränare Ulf Lundberg.

Se mer fakta om Filip Pilö här!

SSK-TV: Nyheten om kontraktet med Filip Pilö presenterades först i Studio SSK:s direktsändning där tränare Ulf Lundberg var på plats. Kolla in reprisen här!

Kommunikationsansvarig, Södertälje SK Fredrik Gustavell