SSK anställer ny huvudtränare – Ulf Lundberg klar för tre säsonger

13 oktober 2017 16:21

SSK anställer Ulf Lundberg, 38 år, som ny huvudtränare. Både Nichlas Falk och Dennis Bozic fortsätter i tränarstaben som assisterande.


Mats Waltins och Nichlas Falks kontrakt med SSK går ut efter den här säsongen och klubben har sedan länge påbörjat ett arbete med ersättare. En process som fick intensifieras i och med att Mats Waltin entledigades i början av veckan.

Därför är det med stor glädje vi nu kan presentera Ulf Lundberg som ny huvudtränare för SSK.

– Det här är en långsiktig lösning. Han stod högst upp på listan över kandidater och vi har nu jobbat för att flytta fram tillträdandedatumet. Där är vi tacksamma för Svenska ishockeyförbundets generösa reducering av anställningstiden, säger SSK:s klubbdirektör Mats Pernhem.

Ulf Lundberg är en välutbildad tränare om än oprövad i seniorsammanhang. Han har jobbat elva år på Svenska ishockeyförbundet, senast som ansvarig för spelar- och ledarutveckling samt tränare för det svenska U17-landslaget.

– Ulf står för ett ledarskap i tiden. Han är van att jobba med talanger, han är pedagogisk och har en humanistisk värdegrund som överensstämmer med Södertälje Sportklubbs. Hans vana att jobba med talangutveckling knyter även an till vår satsning på juniorverksamheten, säger Mats Pernhem.

Nichlas Falk och Dennis Bozic kommer båda jobba vidare i tränarstaben som assisterande coacher.

– Vi väljer att utöka ledarstaben och tror det blir en bra kombination med Falks specialistkompetens och Dennis driv och energi. Det har även visat sig att tränarsysslan är ett pressat ansvar och där blir det bra att dela det ytterligare, säger Mats Pernhem.

Alla tre kommer även ingå i sportrådet.

Lundberg kommer ansluta till laget i morgon lördag för träning med laget och första tävlingsuppgiften i båset blir bortamatchen mot Vita Hästen i Norrköping på söndag.

– Det känns väldigt spännande och en häftig utmaning. Jag drivs av att jobba med utveckling. Jag är fullt medveten om att det handlar om att vinna matcher. Men man måste skapa den positiva miljön för utveckling som gör att man vinner matcher både nu och över tid, säger Ulf Lundberg.

Kontraktet med Ulf Lundberg gäller denna säsong + två säsonger till.