Förlust på bortaplan mot Troja-Ljungby
Publicerad: 2021-12-15
Återigen en jämn match men inte heller ikväll har vi marginalerna på vår sida. I jakten på en kvittering gör istället hemmalaget 4-2 i öppen kasse.

Troja-Ljungby - Södertälje 4-2

Det har varit en vecka med förändringar i den sportsliga organisationen. Mikael Samuelsson lämnade i måndags sin roll som sportchef och in kom istället Anders Eldebrink tillsammans med Rickard Öquist. Efter den senaste tidens resultat behövdes det ny energi in i truppen, inte minst när det ikväll vankades match nere mot Troja Ljungby. I målet hittade vi ikväll Fredrik Bergvik och han såg till att vi hade noll insläppta mål efter 20 spelade minuter, dessvärre höll även målvakten i Troja nollan efter första.

I inledningen på den andra perioden spelar vi med för många spelare på banan och drar således på oss en tvåa. Vi reder ut spelet i numerärt underläge och efter det kan Gustav Willman Borvik hitta fram till Matt Marcinew som får in ledningspucken till 0-1, även om det först krävdes videogranskning. Drygt fyra minuter senare är det Troja som går till anfall och efter en oturlig studs går pucken in i mål och kvitterat i matchen. Med knappt en minut kvar är det återigen Troja som tar pucken till afall och får in pucken bakom Fredrik Bergvik, 2-1 vilket också blir resultatet efter två spelade perioder.

Underläge inför sista med ett mål är alltså förutsättningarna inför sista tjugo minuterna. I jakten på kvittering är det istället hemmalaget som kan gå ifrån ytterligare när Victor Öhman sätter 3-1. Minuterna tickar på och med sex minuter kvar på klockan drar Matt Marcinew på sig en interference. Spel i numerärt underläge, två mål upp och sex minuter kvar på klockan är givetvis inget drömscenario men vi börjar med att hålla dem på utsidan och det skapas inget riktigt farligt läge. Efter avblåsning är det flera spelare som krokar i varandra vilket resulterar i klubba upp i ansiktet och Jacob Dahlström får sitta av ytterligare två minuter. Timeot Troja och fem mot tre i halvminuten. Men Troja lyckas inte få in någon puck utan istället är det Fredrik Bergvik som få lämna kassen för en extra utespelare. Något som visar sig lyckosamt eftersom Brett Pollockm tar tillfället i akt att reducera till 3-2 med 1:03 kvar av tredje. Helt plötsligt var det match av det igen. Men i jakten på kvittering utan målvakt man Troja skicka in en fjärde puck i öppen kasse. 4-2 vilket också blev resultatet efter 60 minuters spel.