SSK-TV: Hemmapubliken lyfte fram SSK till seger mot Karlskrona – se eftersnack och intervjuer i Studio SSK live här!
Publicerad: 2018-12-14
Det blev en rejält svängig, målrik och spännande match i Scaniarinken på fredagskvällen. Matchen vände gång på gång och SSK låg under inför tredje perioden. Då klev hemmapubliken in i matchen och lyfte fram laget till seger med 5-4.

Välkomna på hemmamatch torsdag 20/12 - köp biljett till SSK-Tingsryd online här!

Kolla in eftersnack och spelarintervjuer i Studio SSK här!

SSK kom till spel med exakt samma lag som i segermatchen mot Leksand i onsdags. En match som man ville bygga vidare på – och det började också lovande. Efter 2.52 jobbade Måns Lindbäck fram pucken till Sebastian Höglund i högerhörnet i KHK:s zon. Höglund hittade i sin tur en riktig genomskärare till Marcus Fagerudd som direktsköt 1-0 på en chanslös Arvid Holm i Karlskronamålet.

Men glädjen blev kortvarig. Bara minuten senare kvitterade Karlskrona genom lagets poängkung Justin Crandall.

SSK fortsatte därefter ligga på och fick även chansen i powerplay när KHK drog på sig ett lagstraff för sex man på isen. Men SSK lyckades inte hitta rätt och efter 13.53 var det i stället Karlskrona som lyckades ta ledningen när Justin Crandall hittade nätet bakom George Sörensen.

I slutminuterna av perioden fick Karlskrona chansen i powerplay med SSK lyckades freda sig och i sista sekunden drogs Nicolai Meyer ner och SSK fick inleda andra perioden med en man mer.

Klapp-klapp bakom SSK:s ledningsmål

Det numerära överläget blev dock inte särskilt lyckat och man lyckades inte riktigt få till trycket i Karlskronas zon. Men när KHK var fulltaligt kom fjärdekedjan in och satte tryck. Sebastian Höglund spelade fram Marcus Oskarsson som sköt och pucken letade sig in bakom Holm i KHK-kassen, mycket tack vare gott jobb framför mål av Måns Lindbäck.

I mitten av perioden fick SSK ännu ett powerplay som dessutom blev ett fem mot tre när Matt Carey bestämde sig för att crosschecka en SSK-spelare i offensiv zon. Då slog förstakedjan till. Klapp, klapp, klapp och Nicolai Meyer kunde stänka in 3-2 efter riktigt vackert spel.

SSK verkade därefter kontrollera matchen en stund men efter 14 minuters spel i andra kom ett misslyckat defensivt byte och Karlskrona kunde kvittera genom Viktor Liljegren. Några minuter senare fick gästerna även ett powerplay när SSK slog pucken över sargen i egen zon. Just när detta PP var slut lyckades Karlskrona få in pucken och återigen var det Justin Crandall som slog till och fullbordade ett hattrick för kvällen.

KHK hade därmed vänt tillbaka och SSK var i brygga inför tredje perioden.

Hemmapubliken hjälpte SSK in i matchen

SSK startade lite trevande i sista akten men efter några minuter kom ändå kvitteringen. Och den hade hemmapubliken en stor del i som eldade på laget rejält och högljutt varpå Hugo Gustafsson spelade fram Ludwig Blomstrand som tryckte dit kvittering och firade vilt med hemmastå.

SSK fortsatte trycka på, ivrigt påhejade av hemmapubliken, men KHK stack upp i anfall då och och matchen var oviss. Men efter 14 minuter kom Dyk och Meyer två mot en. Dyk var sist på pucken, 5-4 och SSK-publiken var i extas efter att hemmalaget återigen vänt matchen.

KHK satsade på sex man i slutminuten men SSK höll ut och bärgade tre vikiga poäng. Nu väntar ny hemmamatch på torsdag när Tignsryd kommer på besök.

MATCHFAKTA: SSK-Karlskrona

Slutresultat: 5-4 (1-2, 2-2, 2-0)

Målskyttar: 1-0 Marcus Fagerudd (Höglund, Lindbäck), 1-1 Justin Crandall (Marcus Paulsson), 1-2 Justin Crandall (Johansson, Norbe), 2-2 Markus Oscarsson (Höglund), 3-2 Nicolai Meyer (Oskarsson, Dyk), 3-3 Viktor Liljegren (Carey, Grahn), 3-4 Justin Crandall (Paulsson, Johansson), 4-4 Ludwig Blomstrand (Gustafsson), 5-4 Nicolai Meyer (Dyk, Liljewall)

Skottstatistik: 33-23

Utvisningsminuter: 10-14

Publiksiffra: 2 389

50/50-vinnare: 85 325 summa: 5 260kr