Välkommen till SSK, Daniel Norbe!

10 maj 2022 12:46

Georgsson värvar back med offensiva kvalitéter från seriesegrarna Hv71.


Daniel Norbe skriver tvåårskontrakt med SSK

Lagbygget fortsätter ta fart. Nästa nyförvärv ut är 26-årige backen Daniel Norbe som kommer närmast från spel med seriesegrande Hv71. Sin hittills poängbästa säsong var 19/20 med Karlskrona när han stod för imponerande 10+20 poäng. Nu har den offensivt skicklige backen skrivit på ett tvåårskontrakt med Sportklubben.

– Daniel är en tvåvägsback med fina offensiva kvalitéer. Bra blick för spelet och ett bra skott. Slog igenom i Karlskrona men har efter det haft två lite stökiga säsonger. Jag tror att tillsammans med den resa som vi ska göra i SSK kan Danne också komma tillbaka på rätt spår igen. Potentialen finns där och min känsla är att det kan bli riktigt bra, säger sportchef Emil Georgsson.

Så här säger Daniel själv om varför det blir spel i SSK kommande två säsonger.

– Känns skitkul att skriva på för SSK. Haft kontakt med både Bogren och Georgsson som jag vet är två bra personer och deras vision känns riktigt spännande. Jag vill vara med på resan och det känns nästan som en nystart för SSK nu. SSK är en klubb som ska husera i toppen av tabellen och inte tvärt om. Jag skulle beskriva mig själv som en tvåvägsback med mina främsta kvaliteter offensivt. Jag vill ta ytterligare kliv i min karriär och vill vara med och ta en framträdande roll på isen. Sin istid ska man förtjäna och det kommer jag jobba hårt för att göra. Ser verkligen fram emot att dra på mig SSK-tröjan efter sommaren.

Varmt välkommen till Sportklubben!