Förlängningar och förstärkningar till damlaget

14 juni 2021 17:26

Arbetet med damtruppen går framåt och snart har vi en full trupp som ska komma samman och stå redo när serien drar igång i höst. Vi kan idag presentera ytterligare fyra spelare som skrivit på inför kommande säsong.


MÅLVAKTER

MV 1. Klara Larsson – Klara har trots att hon är 21 år hunnit med 8 säsonger i division 1. Hon är en väldigt explosiv målvakt som är grym i närspelet. På de 84 matcher hon har spelat har hon en räddningsprocent på 94,5. En jätteviktig pusselbit i lagbygget. Detta blir hennes Fjärde säsong i SSK-tröjan.

MV 2. Emma Nichols – Första säsongen för 17 åriga Emma har varit minst sagt annorlunda, knäskadad i höstas och sedan stängdes serien ned. Emma har kommit tillbaka starkt efter skada och har under vårens träningar visat att hon är en riktigt utmanare till Klara. Hon går på gymnasiet här i Södertälje och har under året växt både på och utanför banan. Ska bli spännande att se henne mer i matchsituationer i höst. Andra säsongen i SSK.

BACKAR

B 1. Denice Håkansson - Väldigt viktigt kugge både på och utanför isen. Ledaregenskaper i massor. Lugn och trygg men samtidigt ett oerhört eget driv att vilja bli bättre. Kan spela både back och forward. Bli inte förvånade om ni får se henne göra en Zorro under säsongen. Fjärde säsongen i SSK.

B 2. Mirey Saado – En väldigt smart spelare som sällan tar fel beslut ute på isen, dessutom har hon ett bra skott från blå. Rutin i massor trots sin unga ålder och väldigt viktigt i tex PK. Hon är trots sin storlek sällan utvisad, ett bevis på hennes hockeysense. Nionde säsongen i SSK.

B 3. Amanda Ingström 27 – En smart spelare som kan användas i flera spelformer. Har haft ett längre uppehåll och förra säsongen skulle blivit en nystart. Amanda har mycket hockey i sig och har alla möjligheter att växa ytterligare. – Andra säsongen i SSK

B 4. Patricia Aphrem, 23 – Man kan säga att Patricia är viljan persionifierad, alltid full fokus med ett väldigt driv, både på och utanför isen. Är garanterat den som täckt flest skott i damlaget. Väldigt viktig med sin rutin ibland annat PK. Bra tränad fysiskt.

B 5. Leyre Villar, 22 - Lika lugn och snäll som Leyre är utanför plan, lika hård och rejäl är hon på isen. Det är en grymt värdefull spelare defensivt som sällan är inne på baklängesmål. Tränar alltid hårt och ger 100% på både träning och match. Har även utvecklat sina offensiva färdigheter och vi hoppas få se en del poäng redan denna säsongen.

B 6. Ebba Lindberg (fyller 15 år idag, stort grattis!) - Ebba har en stor potential och är väldigt ambitiös och träningsvillig. Hon går hockeyprofilen hann redan förra säsongen med att debutera i damlaget. Denna säsongen kommer Ebba tillhöra damtruppen fullt ut då hon fått en utvecklingsplats. Hon gör redan stora framsteg i gymmet och det ska bli väldigt intressant att följa hennes utveckling.

B 7.

B 8.

FORWARDS

FW 1. Kira Kulakova – Ryskt stål som har en kraftfull spelstil och är tuff att möta. Driver alltid på mål och är inte rädd att stå framför mål i trafik. Skjuter hårt och är väldigt träningsvillig. Detta blir hennes andra säsong i SSK.

FW 2. Daria Tsymyrenko – En riktigt frisk fläkt. Hon har en väldigt bra teknik som hon gärna slipar på under ”free ice”. Ambitiös och driven som kommer bli spännande att se henne efter hård sommarträning. Detta blir hennes andra säsong i SSK.

FW 3. Mindy Lindholm – Här har vi en spelare som gillar att ha puck. Hon kan både åka med den själv men gillar också att använda sitt hårda skott. Mindy har ett driv att utvecklas både vad gäller teknik och styrka, hon dyker alltid upp med ett leende på läpparna. Väldigt stark i gymmet. Detta blir hennes Tredje säsong i SSK.

FW 4. Bim Schalen – En väldigt snabb spelare med ett härligt driv. Både framspelare och målgörare. Jobbig att möta då hon ofta hittar fri is att åka på och har ett lurigt skott. Rutin i massor som blir väldigt viktigt i detta unga lag. Nionde säsongen i SSK.

FW 5. Isabella Horvath – Gammal är äldst, eller? En väldigt tuff spelare, stenhård i kroppen och viker aldrig ned sig. Vill vid 34 års ålder fortfarande utvecklas och bli bättre. Både tar och ger smällar och älskar det fysiska spelet. Rutin i massor. Femte säsongen i SSK.

FW 6. Madeleine Noonan – 18 åriga energiknippet från Kanada. Riktigt rivig och ett snabbt hårt skott, en väldigt ambitiös och driven spelare. Går trots sin storlek alltid hårt mot mål. Glad och bidrar med energi både på och utanför isen. Andra säsongen i SSK.

FW 7. Gaja Pezdir – En 17 årig slovensk tjej som har det mesta som hockeyspelare. Tyvärr knäskadad under förra hösten. Bra händer och ett väl utvecklat målsinne, träningsvillig och redo att ta kliv hela tiden. Fysiskt redan väldigt utvecklad och stark, en riktig glädjespridare i laget. Andra säsongen i SSK.

FW 8. Julia Skret – Polsk U18 tjej som är väldigt ambitiös och driven. Ska bli väldigt intressant att följa hennes utveckling när hon kommer till Sverige i höst. Första säsongen i SSK.

FW 9. Amanda Eriksson - Ny spelare som vi värvat från Västerås/Linden. Bra karaktär och inställning. Har representerat Södermanland i Tv -Pucken och extra roligt med en ung ambitiös spelare ifrån distriktet.

FW 10.

FW 11.

FW 12.