Jacob Bjerselius klar för spel i SSK
Publicerad: 2022-05-02
Arbetet inför säsongen 22/23 fortsätter och näst på tur att presenteras är centern Jacob Bjerselius som senast kommer från spel i Finland.

Arbetet med truppen fortsätter och idag kan vi presentera ytterligare ett spännande nyförvärv i form av centern Jacob Bjerselius.

Sportchef Emil Georgsson kommenterar det välbekanta nyförvärvet följande.

– Jacob är en spelare som jag känner till bra då han spelat i Västervik tre säsonger. Han är en storväxt center som kan smälla på bra med de största egenskaperna i det defensiva spelet. En klok spelare som vet vilka hans styrkor är och med vilket spel han bäst kan bidra till laget med. Underskattad spelare som kommer kunna användas i defensiva spelmoment, boxplay samt i matchningen mot andra lags toppkedjor, säger Georgsson.

Redan i morse var han på plats i Templet för att träffa sina nya lagkamrater och genomföra första träningen. Centern har tre säsonger i Västervik i bagaget men senaste säsongen tillbringade han i den finska andraligan nu har han skrivit på ett kontrakt med Sportklubben som sträcker sig över kommande säsong.

–Jag är 23 år gammal och kommer ursprungligen från Haninge här utanför Stockholm. Senaste säsongen spelade jag i Finland vilket var både spännande och utmanande. Jag bodde i en rätt liten stad och hockeyn var något sämre än allsvenskan skulle jag säga, det var många unga spelare. Jag gick dit för att de har ett tätt samarbete med lag i finska SM Liiga men när jag insåg att det inte skulle bli spel där hade jag siktet inställt på att komma tillbaka till Sverige och spela.

Hur kommer det sig att valet föll på SSK?

– SSK visade intresse tidigt och ville ha mig och det kändes spännande direkt. Det är en klubb med mycket historia och jag känner mig spänd på at få dra på mig SSK-tröjan efter sommaren.

Första dagen avklarad, hur var första intrycken av nya klubben?

– Det känns jättebra, bra grabbar och bra mottagande. Det tar ett tag innan man lär känna varandra på riktigt men det känns som att det kommer gå bra, alla tog emot mig bra.

Vilka kliv vill du ta och vad vill du utveckla i ditt spel?

– Jag skulle väl beskriva mig själv som en stabil tvåvägscenter och vill bygga vidare på det och bli ännu bättre där. Det är lite skillnad att spela i SSK jämfört med Västervik så jag ser framemot den utmaningen och kommer jobba hårt för att ta min plats. Vi ska bygga något spännande och jag vill verkligen vara med på den resan.

Nu väntar 10 tuffa träningsveckor med Nicklas Grossmann, vad har du för förväntningar på försäsongsträningen?

– Jag hade möte med Grossmann idag på morgon och fick se planen över försäsongen och jag tycker att det såg bra ut. Bra men tufft, det kommer bli att gnugga hårt i sommar känns det som, avslutar han med ett skratt.

Södertälje Sportklubb