NEDSLÄPP! Inför MODO - SSK

3 november 2020 19:36

Dags för veckans första match imorgon när vi tar oss an Modo på bortaplan.


INFÖR MORGONDAGENS MATCH MOT MODO

Imorgon är det dags igen och vi beger oss norrut för säsongens första möte med Modo. Ett Modo som likt oss jagar poäng i en haltande tabell. Vi vill ta med oss känslan från förra matchen till imorgon. Vi lämnar en tuff vecka med sjukdomar och skador bakom oss och blickar framåt.

– Det var såklart en tuff vecka men vi har fokuserat på de som varit friska eftersom vi inte kan påverka något annat. Det var skönt att vi fick tillbaka så pass många inför Björklöven matchen. Sen är läget som det är och vi måste bara förhålla oss till det. Otroligt skönt att vi gjorde en så pass bra prestation och repar oss från onsdagen där vi inte alls kommer ut så som vi vill. Vi kan inte skylla på att vi var kort om folk, vi måste ändå kunna hantera det bättre än så. Om man summerar veckan så var det lite gott och blandat, säger Nichlas.

Hur agerar tränarna i när prestationen inte blir som vi vill, hur jobbar man med gruppen då? Som förra veckan efter en tung förlust och inför möte på hemmaplan mot serieledarna.

– Vi försöker titta och lyfta fram saker och ting som vi gjort bra tidigare under säsongen. Matchen mot Timrå var kanske vår sämsta prestation men vi försöker att prata mycket med killarna kring varför det blev som det blev och hur vi ska undvika det framöver. Vi pratar mycket om vad vi vill se av varandra och vad som är okej och inte. Vi försöker ta steg varje vecka. Nu fick vi se en betydligt bättre match i söndags men en match bygger man ingen säsong på utan nu ska vi upp till Ö-vik och göra en bra match där. Vi behöver komma upp i två bra prestationer på raken och inte bara varannan gång. Jag har jättestora förväntningar inför imorgon, säger Nichlas.

Vad är då egentligen nycklarna då till att hitta en jämnare nivå?

– Vi måste någonstans följa den planen kring hur vi vill spela, om man jämför Björklöven matchen med den mot Timrå för att ha två färska exempel så vinner vi jättemycket fler närkamper mot Björklöven än mot Timrå och det handlar om att ge sig här och ge sig in i situationerna. Inte vara passiva och försiktiga utan våga lita på sig själv och lita på att man klarar av saker och ting. Imorgon vill jag se en aggressivitet, en skridskoåkning och jag vill se ett hårt jobb. Modo har ju börjat lite sisådär, precis som oss, de kommer komma väldigt laddade och vi måste svara upp på det. Gärna med ännu mer känslor än vad de har.

Några som gör jobbet med rätt inställnig och som stod för ett gediget jobb i söndags var Kahilainen, Dahlström och Aronsson och Falk vill se att fler kör som dem.

– Det som glädjer i deras insats är att de går hela tiden och tar vara på varenda byte, varesig det är att de är offensiva eller om de ska försvara sig så gör de det fullt ut. Det är bara för de andra att ta rygg på deras inställning och deras engagemang, säger Falk.

Positivt är att skade- och sjukdomsläget ljusnat för stunden och snart bör de flesta vara spelklara.

– Nu är det Axel Andersson som har känt lite symptom och då ska man ju vara hemma så han kommer inte spela imorgon utan vi inväntar testet där, är det grönt så är han snart tillbaka. I övrigt så är Bengtsson med men med grön tröja vilket innebär att han kör utan närkamper. Vejdemo är tillbaka och tränar fullt ut men där får vi se, vi siktar mot fredag om han inte får några bakslag. I övrigt är samtliga spelbara och med till Ö-vik imorgon, avslutar Nichlas.

STÖDBILJETT

Vi är tacksamma för alla som är med och stöttar i detta läget! Stödbiljetterna gör stor skilland för oss - HÄR hittar ni biljettsidan!

BOKA PLATS RINKSIDE TILL SSK-VITA HÄSTEN

Det finns ett fåtal platser kvar i Rinkside till fredagens match mot VITA HÄSTEN. DU bokar ditt bord här!