Skön vinst mot Tingsryd ikväll!
Publicerad: 2019-11-15
Efter en vecka där vi tappat två matcher i den tredje perioden kändes det extra skönt ikväll när vi slog Tingsryd hemma med 4-1.

Den gångna veckan har varit ett fall framår spelmässigt och vi hade inför den här matchen tagit poäng två matcher i följd, men vår akilleshäl har varit att lyckas stänga matcher. Ikväll lyckas man göra det man pratat om så länge och lyckas fortsätta spela med självförtroende tills dess att slutsignalen gått.

Man kom ut som det starkare laget från start och när vi får chansen i powerplay är det Olesen och Bengstsson som är framme och ger oss ledningen i matchen. Därefter dra vi på oss två utvisningar i följd och bjuder in Tingsryd i matchen när de sätte kvitteringspucken. Innan perioden var över var det dock Olesen - Bengtsson som var framme igen. Olesen lägger en kylig pass in framför mål och Bengtsson kan enkelt sätta dit 2-1 pucken innan perioden var slut.

I den andra perioden så försöker Tingsryd skicka puckar på mål och skapa chanse men vi lyckas stänga ute deras chasen och när de väl fick lägen var Sahlin ivägen. Istället var det vi som fick farliga möjligheter och efter ett långt Tingsryd-byte kan Adam Wilsby snyggt sätta dit första målet i SSK-tröjan. 3-1 inför den tredje, som så många gånger förr.

Trots att vi tappat flera ledningar i den sista perioden var det ett SSK med självförtroende som klev ut på isen för att spela sista 20. Tingsryd går med full kraft för att komma tillbaka i matchen men ett stabild försvarsspel gör det svårt för gästerna, istället var det kvällens huvudpersoner Olesen och Bengtsson som i en spelvändning sätter dit viktiga 4-1 målet och den här gången var det Olesen som var sist på pucken.

Vi får alltså med oss 7 av 9 poäng den här veckan!

SSK-TAIF 4-1

Första perioden: 1-0 (05.24) Christopher Bengtsson (Adam Wilsby, Nick Olesen) 1-1 (12.18) Ludvig Elvenes (Ludvig Claesson, Joseph Jonsson) 2-1 (13.09) Christopher Bengtsson (Nick Olesen)

Andra perioden: 3-1 (33.42) Adam Wilsby (Anton Blomberg, Gustav Lindberg)

Tredje perioden: 4-1 (57.56) Nick Olesen (Christopher Bengtsson, Marcus Fagerudd)

Skott: 25-25 (7-10, 9-4 9-11)

Domare: Roy Stian Hansen, Patric Bjälkander