Kvartsfinal 1:7 mot Mora - nu kör vi!

18 mars 2023 11:05

Det har blivit dags för dagen D - slutspelet drar igång. En lång säsong har passerat och det är nu det gäller. Vi börjar med dubbla bortamatcher innan vi vänder hemåt och kikar man på den underliggande statistiken mot motståndarlaget Mora kan vi förvänta oss jämna matcher i den stundande kvartsfinalserien.


Mora vs Södertälje, kvarsfinal 1:7 nedsläpp 18:30 Smidjegrav Arena

Kvartsfinal dag 1 är äntligen här. Nu är det dags att dra i gång det vi längtat efter och jobbat mot en hel säsong och vi inleder med dubbla matcher borta mot Mora. Mora landade på en tredjeplats i tabellen medan vi slutade femma, en ynka poäng blev till slut skillnaden. Med andra ord har vi två jämna lag som ställs emot varandra i en kvartsfinalserie där först till fyra segrar avancerar vidare mot en semifinal. Men hur jämna var då lagen egentligen? Noterbart från säsongen är att både Mora och vi släppte in 122 mål vilket var delat näst bäst i serien. Mora gjorde 162 mål medan vi gjorde 159 mål. Sett till gjorda och insläppta mål så är det alltså riktigt jämnt mellan lagen.

Det är en laddad Magnus Bogren som gör sig redo för att leda sitt lag genom en tuff kvartsfinalserie.

– Det känns riktigt bra, häftigt att vi äntligen är i gång. Vi är redo och nerverna är på plats, kan bli så att de kanske smyger sig på mer lite senare när vi närmar oss matchstart.

Vid 09 lämnade bussen Scaniarinkens parkering med GPS:en inställd på Smidjegrav Arena och det var ett laddat gäng som satte sig till rätta om man ska lyssna på headcoach Magnus Bogren.

– Vi har tränat på bra nu under veckan som varit. Det som känns extra bra är att vi avslutade igår med en riktigt bra träning, det var fokuserat från samtliga och man känner att det är ett gäng som vill spela match igen. Glädjande att få avsluta med den känslan när vi rullar mot Mora.

Efter mycket om och men blev det till slut Johan Hedbergs Mora som valde oss som motståndare i den stundande kvartsfinalen.

– Mora är ett bra lag som vill spela med hög fart och gå hårt mot kassen. Dem är skickliga offensivt där de driver mycket mot kassen och tar många avslut. Sen ska vi även passa oss för spelet i powerplay såklart, de har ett par spetsspelare som vi vet producerar bra. Samtidigt tycker jag kanske inte att säsongens utfall med 3-1 i matcher speglar helt hur det har sett ut utan vi har spelat flera jämna matcher mot Mora. Vi måste fokusera på att ha kontroll över vårt eget spel och jobba med att ha tålamod, vilket vi gjorde jättebra senast mot Björklöven när vi hamnade i ett 3-0 underläge som vi hämtade ikapp. Vi vet hur vill ska spela och det är inga övermän vi ställs emot utan vi har goda chanser att vinna.

Två borta- följt av två hemmamatcher är det inledande upplägget, vad blir extra viktigt med tanke på det?

– Upplägget är vad det är, det är så man valt att lägga upp det och vi vet om förutsättningarna. Vi blir kvar i Mora mellan matcherna och har bra förutsättningar för kommande två matcher. Vi vet att vi är hemmastarka och måste knipa minst en på bortaplan, det skulle sitta fint att göra det direkt ikväll.

Tuffa matcher kombinerat med ett tufft spelschema, hur är status i laget?

– Vi har återhämtat oss från alla sjukdomsfall vi hade förra veckan så samtliga spelare är tillgängliga. Vi har analyserat och tittat på vilka lines som fungerat bra innan och hur vi ska matcha Mora på bästa sätt. Vi känner oss trygga nerifrån och upp. Vi åker med två målvakter, sju backar och tretton forwards och vi kommer behöva samtliga spelare i det här slutspelet. Nu jäklar kör vi, avslutar Bogren.

Nedsläpp 18:30 i Smidegrav Arena och matchen följer du som vanligt på C More.

Nästa hemmamatch

Kvartsfinalerna på hemmaplan drar i gång nu på onsdag, säkra din plats till hemmamatcherna här.