Matheus Vieweg blir kvar i SSK i ny roll

2 juli 2021 07:39

Matheus Vieweg kom till SSK 2017 och har under fyra säsonger arbetat som videocoach åt herrlaget. Nu står det klart att han förlänger ytterligare men att rollen görs om och blir mer analytisk.


MATHEUS BLIR KVAR I SSK MEN I EN NY ROLL SOM ANALYTIKER

Matheus Vieweg har jobbat i Sportklubben sedan 2017, han har varit en viktig del i ledarteamet och är nog den som (ohotat!) sett flest matcher vecka efter vecka. Tjänsten görs om och blir mer analytiskt inriktad och Matheus kommer vara i SSK på halvtid.

– Matheus är en uppskattad medarbetare men det är tyvärr inte möjligt för oss som allsvensk klubb att ha en heltdidsanställd videocoach, men därför är jag också väldigt glad att vi hittat den här lösningen och det känns spännande att se vilka steg vi kan ta. Han kommer ha en lite annan inriktning än tidigare men fortfarande finnas som ett stöd till ledarna när det kommer till videoklipp och statistik. Han kommer även arbeta tillsammans med J20-ledarna och utbilda dem, säger sportchef Mikael Samuelsson.

Efter fyra år som videocoach kommer Matheus nu fokusera ännu mer på den avancerade statstiken.

– Den rollen jag haft tidigare kommer försvinna och coacherna kommer själva arbeta mer med video. Den nya tjänsten jag kommer ha är på halvtid och som analytiker. Vi har tidigare arbetat en hel del med statistik också men då har mitt huvudfokus legat på video och analyser därigenom, men till kommande säsong kommer jag lägga mer fokus kring avancerad statistik där mitt uppdrag ligger i att analysera lagets siffror efter matcherna och över tid. Såväl lag-, individ-, och formationsnivå.

Statistik finns det hur mycket som helst av och min uppgift är att sondera vad som är viktigt och inte i förhållande till vår spelidé. Vad som fungerar bra eller mindre bra, mönster över flera matcher, etc, säger Matheus.