SSK värvar kanadensisk poängspelare – Lindsay Sparks klar för klubben: "Han vet var målet är beläget"

22 september 2018 14:01

Den kanadensiske centerforwarden Lindsay Sparks har kontrakterats av SSK för resten av säsongen.


Lindsay Sparks är 28 år och kommer närmast från Atlanta Gladiators i ECHL där han senaste säsongen gjorde 57 poäng på 56 matcher.

Den 175 cm långe och 80 kilo tunge kanadensaren har tidigare i karriären utöver ECHL även spelat collegehockey för University of Michigan samt gjort en del AHL-matcher. Han kan spela både forward och center men är värvad till SSK som center.

– Lindsay är en snabb och teknisk centertyp som på sin hockeyresa hittills har visat att han alltid tävlar, såväl på träning som på match. Han vet var målet är beläget och kommer hit för att utvecklas ytterligare, säger huvudtränare Ulf Lundberg.

Det är ännu oklart exakt när Lindsay Sparks blir spelklar för klubben. – Det kan ta upp till 10 dagar innan alla papper är klara, säger klubbdirektör Mats Pernhem.

Mer fakta om Lindsay Sparks här.

SSK vill samtidigt passa på att tacka alla som deltagit i insamlingen Fansens Initiativ som bidragit till att stärka klubbens möjligheter till spelarrekryteringar inför säsongen.

– Det är en ära att verka i en förening som har ett sådant imponerande engagemang från supportrarna. Från klubbens sida tackar vi ödmjukast för stödet från såväl läktaren som arbetet med kampanjen, säger Klubbdirektör Mats Pernhem.

Insamlingen går nu mot sitt slut men den som vill bidra har fortfarande chansen att anmäla sig eller swisha en slant till fram till och med i morgon söndag.

Fansens hemsida: Swishnummer: 123 642 94 50, märk med Fansens