Förlust i kvällens match mot Almtuna

16 november 2022 21:25

Det var ett hungrigare bortalag på isen i Scaniarinken. Gästerna gick segrande ur kvällens fight och vi får ladda om för Björklöven hemma på fredag.


Södertälje – Almtuna, 1-3

Efter en veckas matchuppehåll var det äntligen dags att dra i gång matchspelet igen och först ut den här veckan var att ta sig an Almtuna på hemmais. Inför uppehållet radade vi upp idel segrar, där senast mot Östersund. Almtuna däremot kommer från en svit med åtta raka förluster så vi man var inställda på att möta ett desperat motstånd.

SSK kommer ut starkast och skapar några halvfarliga lägen framåt men Andrén i Almtunakassen håller tätt. 13:46 får vi chansen i powerplay och det hinner bli farligt i offensiv zon men det där sista saknas. Liljegren med skott som enkelt plockas. I stället är det Golovkovs som efter 18:11 hittar nätet bakom Tolopilo. Ledning för gästerna efter första 20 och ett något frustrerat SSK som lämnar båset för pausvila.

Andra perioden i gång men det är inte samma intensitet som vi sett de senaste matcherna. Almtuna står pall ytterligare ett PK och sent i andra, likt den första, kan man utöka. Den här gången genom Hampus Harlestam. Även om man för matchen till stora delar får man inte utdelning på sina chanser.

I den tredje skapar Albert Sjöberg kontakt genom reducering 1-2 men Almtuna punkterar matchen genom 1-3 i öppen kasse.

Huvudtränare Magnus Bogren säger så här om kvällens match:

– Vi börjar faktiskt matchen rätt bra men sedan känns det som att efter sju - åtta minuter så har vi bra tryck utan att få in pucken och då smyger det sig in någon form av bekvämlighet samtidigt som Almtuna steppar upp och gör det bra tycker jag. Vi försöker reparera saker och få energi i periodpaus ett och två. Vi försöker att lugna ner det hela och trycka på vilka saker som gjort oss framgångsrika innan. Vi gör inte alls det idag tycker jag, vi är inte bra nog för att vinna över huvud taget idag. Almtuna är bättre än oss, de tar bättre beslut och gör bättre saker. Albert får in en puck som borde gett oss mer energi där ute men vi jobbar inte tillräckligt hårt därefter heller. Vi åker inte skridskor, vi slarvar med pucken. Det är så viktigt att hålla fokus på det VI måste göra. Alla lag i den här ligan kan slå alla, är man inte beredd att göra jobbet till hundra procent varje match så vinner man inte. Det är min och vår uppgift att se till att vi är där varje match. Jag tycker att det är ganska signifikativt i powerplay idag, vi får lägen och vi får ha pucken men vi är så slarviga och bekväma och tror att vi ska leka hem det. Det funkar inte. Nu är det på det igen imorgon och komma ännu mer taggade till fredag. Vi kommer förlora fler matcher under serien men det får inte ske på detta sätt.

SSK–Almtuna 1–3 (0–1, 0–1, 1–1)

Första perioden: 0–1 (18.11) Georgs Golovkos (Oskar Asplund, Valdemar Johansson)

Andra perioden: 0–2 (37.04) Hampus Harlestam, spel fem mot fyra (Georgs Golovkos, Oskar Asplund)

Tredje perioden: 1–2 (46.00) Albert Sjöberg (Leon Wallner, Albin Carlson), 1–3 (58.13) Georgs Golovkos

Skott: 26–20 (6–5, 13–7, 7–8)

Utvisningar: SSK 2x2, AIS 2x2