Emils sista pusselbitar - Fansens lirare!
Publicerad: 2022-07-13
Även om isen inte spolas förrän om ett par veckor så är det stor aktivitet kring att få till de sista pusselbitarna till lagbygget 2022/23.

SSK har en höjd ambitionsnivå för säsongen 2022/23. Klubben har tagit fram ett 107-punktsprogram som spänner över alla verksamhetsområden och över de närmaste 5-10 åren. I närtid har vi har tillsatt en ny sportslig ledning med Emil Georgsson som sportchef och Magnus Bogren som chef i båset. Dessa två har tidigt satt sin prägel på truppen och har gjort en hel del förändringar. De mest spännande är självklart värvningen av Linus Videll, men även förstärkningarna med Albin Carlson, Johan Ivarsson och Daniel Norbe, Victor Liljegren, mfl. Det unga gardet med den NHL-draftade trion Albert Sjöberg, Ludde Jansson och Filip Nordberg känns också redo att ta nästa kliv. Och fler pjäser är på gång!

Spelarbudgeten är höjd till en nivå som motsvarar topp 6-lagen men där den riktigt tuffa målsättningen är att slåss om de fyra översta platserna. Här gäller det att vi alla hjälps åt för att vara på den nivån över hela linjen. För att uppnå detta har klubben identifierat ett antal potentiella intäktsökningar och aktiviteter för att nå dessa. Dessa ligger i allt från partners, event, publik (säsongskort och matchbiljetter), m.m. Vi vet att det är en tuff målsättning, att vi alla måste dra åt samma håll och att vi måste gå in i säsongen med en stor portion ödmjukhet och en övertygelse att tro på det då vi kommer från en väldigt tuff säsong.

Konkurrensen om spetsspelare på spelarmarknaden är tuff för Emil Georgsson. Han krigar på samma arena som våra tänkta toppkonkurrenter i Hockeyallsvenskan och för att skapa förutsättningar för att kunna knyta till sig den spets vi alla vill se behövs en extra push. Ett antal supportrar har i samråd med Supportklubben tagit initiativ till en insamlingskampanj – ”Fansens Lirare”. Deras tanke är att insamlingen ska riktas till två riktiga spetsspelare för årets lagbygge - Emils sista pusselbitar.

  • Att fansen vill vara med och bidra genom en insamling säger en hel del om denna förening. Det finns inget du eller jag utan det är VI som spelar roll och betyder nått. Med fansens hjälp skapas det möjligheter att spetsa till detta lag - som redan nu känns spännande. Marknaden är tuffare än vad jag trodde att det skulle vara men vårt mål är att jävlas med toppen och då blir sista pusselbitarna oerhört viktiga, säger Emil Georgsson.

Kampen om tabellplaceringen startar alltså redan nu i hängmattan och avslutas till våren 2023.

Ska du vara med på resan och stötta den här kampanjen - swisha ditt bidrag till 1232349140

S Kansliet