NEDSLÄPP! Bemström och Bozic inför morgondagens seriepremiär

23 september 2021 18:49

En lång försäsong är äntligen över och imorgon drar det roliga igång! Superfredag i HockeyAllsvenskan med matcher både 18:00 och 20:30, det senare klockslaget är det som gäller för oss SSK-are imorgon.


Södertälje - Björklöven, fredag 20:30

Imorgon är det äntligen dags för det roliga att dra i gång, det vankas premiär i HockeyAllsvenskan 21/22 när vi får besök utav Björklöven. Dessutom lanserar Cmore tillsammans med HockeyAlsvenskan det sprillans nya konceptet ”Superfredag” vilket innebär en stor satsning på studio- och matchproduktion samt två matcher efter varandra. Du kan alltså kika på hockey från 17:30 – 23:00! HV71 mot AIK inleder 18:00 och vi tar vid 20:30, hoppas ni är lika laddade som vi är.

SSK och Björklöven brukar historiskt ha en viss tendens av att dela på poängen. 5 av de 10 senaste matcherna har slutat oavgjort efter full tid. Förra året slutade det helt jämnt med varsin vinst under ordinarie tid och varsin vinst efter overtime (SSK med bättre målskillnad). De senaste 8 hemmamatcherna mot Björklöven (senaste 4 säsongerna) har slutat med SSK-seger 4 gånger, 1 för Björklöven och 3 oavgjorda (SSK 2 segrar OT och Löven 1 seger OT). Det kan med andra ord bli en ganska tajt och spännande tillställning imorgon.

Det är inte bara spelarna som haft en lång försäsong, vår tränarduo Jörgen Bemström och Dennis Bozic ser också framemot matcher som äntligen börjar gälla något.

– Känslan inför imorgon är bra, äntligen så drar det i gång. Det känns jäkligt inspirerande och förväntansfullt att det är dags. Det har varit mycket träning från det att vi startade igång efter semestern, om man bara kikar på upplägg så har vi hållit oss bra till den plan vi satte upp från början. Sen har det gått lite upp och ner i prestationer, det har vi kunnat se. Under de tre matcherna vi spelade i Skoda Trophy var det långa stunder bra prestationer men jag tror att vi själva som grupp gick ner oss lite. Vi tappade lite tron och självförtroende för att vi förlorade hockeymatcher men om vi bara skulle titta på prestationen hos varje individ så var det stundtals ganska bra hockey vi spelade. Om vi bara hade kollat prestation och tagit med oss det in till veckorna därefter då hade vi kunnat lyfta men i stället gick vi i fällan av att titta för mycket på resultat, säger Bemström.

Hur kommer man då att jobba vidare med det? Någonting vi vet ganska säkert är ju att vi kommer både vinna och förlora matcher under en lång säsong.

– Om vi ska ha framgång i den här gruppen då behöver vi sätta defensiven i första rummet. Mot SHL-lagen blev det mer defensivt fokus för att de har skickligare trupper. Sen efter det har vi gått in på spelet med puck och någonstans där är vi ute efter en balans i spelet defensivt och offensivt. Det gäller att få med alla bitarna till en helhet, då kan det nog bli bra. Vi har en bit kvar men det som är bra med matchen imorgon är att det är tävlingsmatch. Vi får in och tävla och inte tänka så mycket. Det är bara ut och köra, säger Bozic.

Vinst senast mot Hästen, hur var känslan efter den matchen?

– Vi är bra när vi gör saker som vår grupp behöver göra, det handlar återigen om att vara konsekventa. Det ser vi i första perioden mot Hästen, andra är vi inte det och tredje börjar vi komma tillbaka till det, fortstätter Bozic.

Vad är då nyckeln för att få det att stämma över tre perioder?

– Det är att underkasta sig det hårda arbetet, säger Bozic.

– Att orka göra samma saker. För oss handlar det om att orka tjata och vara tydliga, säger Bemström.

– Att ha förståelse för vad som händer ute på isen, att vara konsekventa i det spelet som vi ser att det här laget ska prestera i och då kommer vi vara bra, säger Bemström.

I premiären är det Björklöven som gästar oss och det blir en bra värdemätare hur man står sig redan i omgång 1.

– Vi sitter med den sista scoutingen nu idag men det är ett lag med många skickliga spelare och det kommer bli oerhört viktigt för oss att spela som ett lag och ta smarta beslut hela tiden. Vi ska försöka spendera mer tid i deras zon än i vår, säger Bozic.

Läget i laget inför morgondagen?

– Dessvärre så drog Alex Brännstam på sig en skada senaste matchen och kommer bli borta ett par veckor som det ser ut nu. Lucas Nordsäter kommer försiktigt börja gå på is men är även han ett par veckor bort. Den som är närmast spel är Tobias Lindberg och där tar vi det lite dag för dag, han måste träna upp styrkan i handen igen men det är inte jättelångt borta, berättar Bozic.

– Vi kör vidare på samma forwardsuppställning som vi körde i tisdags, vi ger de 12 chansen igen med Willman Borvik som 13e från start. Jag tycker det har varit kul att se Aronsson-kedjan tillsammans på isen igen. De står för de sakerna vi som lag behöver göra och de är tydliga i sitt spel. De behöver vara det och visa vägen för hur vi vill spela hockey, det är de bra på. Sen tycker jag att Colin ser bättre och bättre ut. Han vill göra skillnad i spelet och han kommer göra skillnad i spelet det är vi övertygade om, säger Bemström.

– Eftersom Brännstam missar morgondagen så kommer Jansson starta med von Sivers och Alfred Hjälm kommer vara med som sjua. Vi har försökt hålla ihop backparen så gott det går men det blir tufft i och med skador, men det är bara in och köra, avslutar Bozic.

Målvaktstränare Calle Brattenberger pratade inför tisdagens match om att han ville få positiva svar från Fredrik Bergvik.

– Jag tycker att Fredrik gjorde det bra och han kommer spela imorgon. Han har varit stabil hela försäsongen bortsett från AIK-matchen. Sen är det klart att det är något mål hit och dit han ska ha men i det stora hela har han gjort det bra. Jag gick igenom hans räddningsprocent och han ligger på 92,5% efter försäsongen. Där uppe måste vi vara för att kunna vinna matcher. Han har spelat 5 matcher och har 2,2 GA och 28,6 skott mot sig varje match. Han har gjort en bra försäsong, stabilt rakt igenom om vi bortser från plattmatchen mot AIK där ingen spelare egentligen kommer upp till sin nivå, säger Brattenberger.

Inför morgondagen

Biljetterna till morgondagens premiär sålde slut i ett nafs och kölistan slingrar sig fortfarande lång. Det finns fortfarande möjlighet till återbud bland säsongarna så står du i kö ber vi dig hålla ett extra öga på din mejlinkorg.

600 säsongare beöskte oss på Ica Maxi Vasa Handlesplats tidigare i veckan men hade du inte möjlighet till det kommer du kunna hämta ut ditt kort i Dickas Disk i huvudentrén.

Vi slår upp portarna till arenan och SSK-shoppen 19:00 imorgon, Restaurang Rinkside öppnar 19:30 för er som bokat bord där.

Södertälje - Troja, onsdag 29 september

Match nummer två i ordningen blir också den matchen när vi äntligen får välkomna tillbaka publiken på riktigt eftersom att restriktionerna hävs! Köp din biljett till den stora återkomsten här!